Hoogsensitief en je hond trainen?

Als je hoogsensitief (HSP) bent, ervaar je de wereld en al zijn prikkels intenser dan anderen. Waarschijnlijk heb je wel ergens gelezen, dat het dan een heel goed idee kan zijn om een hond in huis te nemen. 

Als je hoogsensitief (HSP) bent, ervaar je de wereld en al zijn prikkels intenser dan anderen. Waarschijnlijk heb je wel ergens gelezen, dat het dan een heel goed idee kan zijn om een hond in huis te nemen. 

Uit onderzoek blijkt namelijk dat huisdieren en dan met name honden, stress kunnen verminderen en je bloeddruk kunnen verlagen. Bovendien blijkt uit een andere studie dat wandelen, wat je natuurlijk iedere dag moet doen met een hond, ook goed werkt tegen stress. Daarnaast geeft het structuur aan je leven en maakt het allemaal overzichtelijk wat je per dag zoal moet doen. Alleen zal je merken, dat een hond in huis echt wel uitdagingen met zich meebrengt en daarvoor heb je lessen nodig, om ervoor te zorgen dat jullie elkaars taal gaan begrijpen. Op zoek naar een hondenschool dus en daar ligt dan de volgende uitdaging…

Wanneer je naar een reguliere hondenschool gaat, kan het behoorlijk druk zijn. Er staan gemiddeld 8-12 pups op een veld met hun eigenaren en dat brengt nogal veel indrukken met zich mee, zodat je de lesstof en uitleg nauwelijks meekrijgt. Er gebeurt gewoonweg teveel om je heen, om je te kunnen concentreren en daardoor reageert je hond ook niet zoals je zou willen. 

Ik wil je daar enorm graag bij begeleiden en heb dan ook diverse programma’s en cursussen ontwikkelt, die heel erg aansluiten bij de behoeftes van hoogsensitieve mensen en kinderen. De plek waar ik gesitueerd ben in Babberich, is heel prikkelarm, rustig en overzichtelijk en voorzien van alle gemakken voor zowel jou als je hond. De programma’s worden altijd één op één aangeboden, dus je krijgt echt privéles samen met je hond. Op die manier, weten we zeker dat je krijgt wat je nodig hebt.  Zeker voor hoogsensitieve personen is het belangrijk om lesstof aangeboden te krijgen met rust, regelmaat, zonder additionele prikkels en via blended learning. Mijn lessen zijn daarom ook aangepast, zodat ze voldoen aan de behoeftes van iemand die HSP is. Je krijgt dus te allen tijde een boekje mee, waarin alles nog eens uitgelegd staat, wat je tijdens de les te horen krijgt. Daarnaast, krijg je toegang tot een online theorieles, die nog eens met beeld en geluid alles toelicht wat je gehoord en gelezen hebt. Er zal dus altijd een manier van lesstof zijn, die het beste bij jou beklijft.

Wanneer je nu al weet, door dit te lezen, dat jij en je hond mee willen doen met een van de aangeboden cursussen, stuur dan gerust een mailtje waarin je aangeeft welke cursus je op het oog hebt. Er is een puppycursus, een pubercursus en een gevorderdencursus beschikbaar.  Ik stuur je dan de bijbehorende brochure toe, waarin je thuis op je gemak nog eens kunt doorlezen wat er precies per les gedaan wordt. 

Normaliter kan je altijd binnen twee weken starten, dus met de brochure, krijg je direct voorsteldata toegezonden. Wanneer je voorkeursdata en tijden hebt, kun je dit direct aangeven, dan probeer ik altijd daarop aan te sluiten waar mogelijk.

Wanneer je liever eerst even wil praten over wat jij graag wil, waar je nou precies les in krijgt, of wanneer je andere vragen hebt, kun je ook gebruik maken van mijn aanbod om een half uur gratis een telefoongesprek in te plannen. Wanneer ik je in dit telefoongesprek direct tips kan geven die je op weg helpen, dan zal ik dit uiteraard doen. En wanneer ik denk dat je beter geholpen bent met een van de programma’s die ik aanbied voor hoogsensitieve volwassenen én kinderen, dan stuur ik je een brochure toe die je in alle gemak kunt doorlezen. Als je dan enthousiast geworden bent door mijn werkwijze, dan kun je je aanmelden voor het programma van jouw keuze.

Het gratis telefoongesprek kun je inplannen door op onderstaande knop te drukken. De afspraak kun je plannen op een moment wat het beste bij jou past.

Mijn naam is Elisa Torlentino en ik ben de eigenaresse van HondenCollege.

Ik ben afgestudeerd Kynologisch instructeur, BAT instructrice (specialisme in angst, agressie, onzekerheid en hyperactiviteit bij honden) en allround honden- professional met een extra expertise in hond – kind relaties. Daarnaast ben ik tevens Begeleider Angst voor honden. Ik ondersteun diverse gezinnen waarbij het contact tussen de hond en eigen, of onbekende kinderen, niet altijd vanzelf gaat. Ook begeleid ik aanstaande ouders met de voorbereiding van de hond op de komst van een baby.

Ik geef diverse lezingen, verzorg workshops voor kinderen, sta wekelijks voor de klas bij alle cursussen en kom bij de mensen thuis voor gedragsbegeleiding. Denk hierbij aan privé lessen aan huis, BAT cursussen aan huis, of begeleidingstrajecten in gezinnen met kinderen waarbij de hond – kind relatie verstoord is.

Wanneer je les van mij krijgt, kun je er vanuit gaan, dat je rugzak met hondenkennis enorm gevuld wordt en je steeds meer in staat zal zijn om je hond te kunnen lezen en de hondencommunicatie gaat begrijpen. Een flinke dosis zelfreflectie wordt er van jou verwacht en ik zal je daar goed in begeleiden. Dit kan soms ervoor zorgen dat je een keer goed moet slikken, een traan moet wegpinken of heel hard moet lachen, om de dingen die jij zelf doet, die gedrag veroorzaken bij je hond. Wanneer je denkt naar mijn HondenCollege te gaan om de hond wat te leren, dan ben je aan het goede adres, maar vergeet niet, dat jij zelf hier de grootste lessen gaat krijgen en dat echt inzet van jou vergt. Samenwerking opzetten tussen jou en je hond, betekent dus dat jij zelf ook flink aan de bak moet.

Ik begeleid jullie daar graag in, met veel plezier, rust en respect voor jullie grenzen.