Lezingen

In de wereld van de hond, valt zoveel moois te ontdekken. Dit houdt namelijk niet op bij het alleen maar mogen samenleven met ze.

Wanneer jij echt een next- level band met je hond wil en je hond echt wil leren begrijpen, dan zal je wat tijd moeten investeren in het ‘ leren luisteren met je ogen’ .
Luisteren met je ogen doe je, door te leren kijken naar lichaamstaal van honden. Daarmee ga jij zijn taal dus begrijpen en kan je ook inspelen op dingen die je hond je probeert te vertellen. En geloof me, dat is echt nogal wat! Je hond probeert zoveel te communiceren met je door de hele dag heen en gegarandeerd dat jij nog niet een kwart verstaat van wat er allemaal verteld wordt en dat is zonde.

Puppy lezing – Wat zegt die pup nu allemaal?

Wanneer je een lezing bij ons volgt, wordt je stap voor stap door deze prachtige hondentaal wegwijs gemaakt. Je leert echt anders kijken naar niet alleen jouw hond, maar ook naar honden van anderen. Dat is namelijk net zo belangrijk, want jij moet echt kunnen inschatten of je pup met een andere hond kan spelen. Als die andere hond aangeeft dat hij daar geen zin in heeft, dan moet jij de wijze in dit verhaal zijn en lekker doorlopen. Niet alle honden vinden pups namelijk leuk, maar alle eigenaren zullen reopen (en dat ook geloven!) ” hij doet niks hoor!” en wanneer de hond toch snauwt komt er; ” dat heeft hij nog nooit gedaan”. De theorieavond voor de puppy- eigenaren helpt je echt lichaamstaal te herkennen en goede beslissingen te maken.

Help! waarom doet mijn hond zo? – Puberteit en stress

Wanneer je hond door de puberteit heen gaat, kom je helemaal voor verassingen te staan en vraag je jezelf af waarom je hond doet wat hij doet. Dit kan zijn dat hij niet goed meer luistert, of soms niet zo aardig doet tegen anderen, of misschien wat terughoudend is geworden. Hij doet van alles wat hij voorheen niet deed en jij begrijpt er vrij weinig van. Toch wil je erg graag snappen wat er aan de hand is en waar je je hond kan ondersteunen. Hier is de lezing ‘ Help! waarom doet mijn hond zo?’ super interessant voor.

Wat is BAT (Behaviour Adjustment Training)? – Uitvallen aan de lijn en wat kan BAT voor je betekenen

Ook kan het zo zijn, dat je hond echt problemen heeft gekregen met andere honden en al op ruime afstand begint te blaffen of grommen en dat jij niet gezellig meer met hem kan wandelen, zonder een akkefietje en buurtgenoten die je met een veroodelende blik aan zitten te kijken. Dan is het wel zo fijn, om te weten dat er echt oplossingen voor zijn. In de BAT- lezing, gaan we diep in hoe het komt dat je hond zo reageert en wat je eraan kunt doen.

Hondenpoot in Kinderhand – Ontdek de vijf risicosituaties tussen hond en kind

Wanneer je een hond hebt, die kinderen niet leuk, té leuk, spannend, of zelfs eng vindt, dan kunnen de reacties ook wel eens tegenvallen die je hond laat zien. Het kan echt zo zijn, dat je hond wegloopt van kinderen, maar de kinderen erg graag interactie wil met hem. Jij ziet dat wel gebeuren, maar weet niet goed wat je ermee moet en of het eigenlijk zo erg is dat de kinderen gewoon aandacht opeisen van de hond. Maar wil je wel graag weten, wanneer je nou moet ingrijpen of wanneer er niet zoveel aan de hand is, dan raad ik je echt aan om deel te nemen aan de lezing; ‘ Hondenpoot in Kinderhand’. Hier bespreken we de situaties, die kunnen leiden tot een probleem en gaan we individueel uitzoeken of er situaties zijn waarbij jij dient op te letten. Je ontdekt echt de valkuilen tussen jouw kind en jouw hond en kunt daardoor zorgen voor veiligheid binnen het gezin.

Tickets

Kies "1" om te selecteren Cursus Prijs Omschrijving
9 beschikbaar
Theorieavond: Wat zegt mijn pup nu allemaal? | Woensdagavond 3-10 | 19:00 uur - 21:00 uur12.50 excl. 21% btw

Vul alstublieft alle verplichte velden in

3 beschikbaar
Theorieavond: Help! waarom doet mijn hond zo? Puberteit en stress | Woensdagavond 10-10 | 19:00 uur - 21:00 uur12.50 excl. 21% btw

Vul alstublieft alle verplichte velden in