Over Boy

Boy is onze grote jong volwassen reu. Hij is geboren op 1-10 -2018 en dus bijna uit gepuberd. Toch vervult hij al een flinke rol bij mijn gezin en dat is zijn rol als beste maatje van onze dochter Loïs. Het is ontzettend leuk om te zien, hoe hij van nature zich aanpast naar hetgeen mijn dochter nodig heeft.

Maar Boy doet nog veel meer, zonder dat hij er echt erg in heeft. Boy helpt mij namelijk ook bij het begeleiden van mensen met angst voor honden. Dit kan op 150 meter afstand zijn, aan de andere kant van ons terrein, of vlakbij mij, wanneer een bang persoon dit zou willen bekijken.
Het feit dat Boy heel rustig is, maakt dat hij een goede Co- coach is. Het is dan wel een Rottweiler (en die zijn per definitie vaak al eng voor veel mensen), maar hij zal mensen echt laten zien waar het ras voor staat. Rust, zelfverzekerdheid en vertrouwen. Wanneer mensen er voor open durven te gaan staan, laat hij je voelen wat deze rust met je doet en daar kan geen genoten studie van mij tegenop.

Daarnaast is Boy ook de gene die mij helpt met de BAT cursussen. Hij oefent met mij mee en leert de hond die reactief is op andere honden, om te gaan met deze emoties.
Hij is dus ook hier enorm waardevol in, want hij laat zien dat het allemaal wel meevalt. Honden die het dus heel spannend vinden om andere honden tegen te komen, kunnen met rust en gevoel van veiligheid, oefenen op mijn grote terrein en op mijn grote vriendelijke reus.