Over Indy

Indy is mijn beste vriendin en alweer bijna negen jaar oud. Ze is een ontzettend lieve, sensitieve dame, die het liefst de hele dag met je zou willen knuffelen.

Indy heeft veel met me geoefend toen ze jonger was en kan dan ook werken als de beste. Ze houdt er wel van, om wat samen met je te doen en doet dan ook haar uiterste best om samen lol te maken. Maar Indy doet meer dan dat.

Deze prachtige Rottweiler dame, helpt mij regelmatig bij de BAT cursussen die ik geef. Ze speelt dan een rol in het begeleiden van soortgenootjes die hulp nodig hebben, om de rust te vinden om na te denken in plaats van direct te reageren. Soortgenootjes die gaandeweg het vertrouwen verloren hebben in andere honden. Ze ondersteunt mij bij het teruggeven van dat vertrouwen en is dan de rust zelve. Fantastisch om te zien, hoeveel invloed een andere hond heeft, die wel stabiel is. Daar kunnen wij mensen, hoe zeer we ook geschoold zijn, echt niet tegenop.

Daarnaast krijgt Indy ook een andere rol aangeboden die ze gegarandeerd met plezier pakt. En dat is de rol van mede- coach.
Wanneer ik mensen coach die vreselijke angst hebben voor honden, helpt Indy me ook hier weer bij. Dit kan zijn op een 150 meter afstand van de bange persoon, of in de voor de bange persoon acceptabele afstand. Door haar zachte energie, leert ze mensen weer de regie te pakken over hun eigen angst en zonder haar, zou ik niet zoveel impact kunnen maken tijdens de sessies.

Ik geniet iedere dag van deze prachtige meid en onderhoud de connectie die we samen hebben als de beste. Ik heb zo geleerd, dat wanneer je je best doet om te communiceren met je hond, je zo goed kunt leren luistern naar wat ze je te vertellen hebben. Ze kletsen de hele dag tegen je, je moet gewoon leren luisteren.

Ik hoop dat deze mooie tante nog vele jaren bij ons blijft en dat nog veel mensen de kracht van haar zijn mogen voelen.