Over Boy

Boy is onze jongste telg. Hij is geboren op 1-10 -2018 en dus echt een puber inmiddels. Toch vervult hij al een flinke rol bij mijn gezin en dat is zijn rol als beste maatje van onze dochter Loïs. Het is ontzettend leuk om te zien, hoe hij van nature zich aanpast naar hetgeen mijn dochter nodig heeft. Boy is een hele stabiele pup, die de rustheid zelve is en enorm houdt van knuffelen.
Dat komt loïs wel goed uit, want die vindt het maar wat leuk, dat ze iemand heeft waarvoor ze mag koken, die op haar veranda komt zitten en die met haar mee gaat haar speelhuisje in, om de familie knuffel verhalen te vertellen.

Maar Boy doet nog veel meer, zonder dat hij er echt erg in heeft. Boy helpt mij namelijk ook bij het begeleiden van mensen met angst voor honden. Dit kan op 150 meter afstand zijn, aan de andere kant van ons terrein, of vlakbij mij, wanneer een bang persoon dit zou willen bekijken.
Het feit dat Boy heel rustig is, maakt dat hij een goede mede coach is. Het is dan wel een Rottweiler (en die zijn per definitie vaak al eng voor veel mensen), maar hij zal mensen echt laten zien waar het ras voor staat. Rust, zelfverzekerdheid en vertrouwen. Wanneer mensen er voor open durven te gaan staan, laat hij je voelen wat deze rust met je doet en daar kan geen genoten studie van mij tegenop.

Boy is stiekem ook een verjongingskuur voor Indy. Hij houdt haar fris, daagt haar uit om lekker naar buiten te gaan en om in conditie te blijven in spel. Het is dikke mik vanaf dag één met die twee en dat is voor ons puur genot om naar te kijken. Ik besef me ook heel goed, hoe rijk ik ben met deze twee in ons leven en leer iedere dag weer prachtige levenslessen van ze, die ik graag met mijn cursisten deel.