Pubercursus

Puber- overlevingspakket (met een knipoog)

Wat zit er in het pakket?

Het Puber overlevings- pakket, bevat één theorieles, vier praktijklessen, waarvan twee op onze locatie en twee bij jou thuis, of op een locatie naar keuze en in overleg. Je krijgt een kennistoets, een oefeningenboek, huiswerkopdrachten en je krijgt na afloop een certificaat plus wat lekkers voor je hond.

Het Puber overlevings- pakket, is een totaalpakket, die flinke inzet vraagt van jou als baasje, gedurende twee maanden. Maar die je een enorme dosis kennis gaat geven over hoe honden denken, voelen en kunnen reageren. Een dosis kennis, die iedere hondenbezitter zou moeten hebben, om ervoor te zorgen dat jij en je puber door deze moeilijke tijd komen en jullie band ijzersterk wordt.

Wie geeft de lessen?
De lessen worden gegeven door de eigenaresse van HondenCollege, Elisa Torlentino.

Elisa is Kynologisch instructeur, CBATI (specialisme in angst, agressie, onzekerheid en hyperactiviteit), Begeleider Angst voor Honden en gedragsdeskundige in hond- kind relaties.

Wat gaan jullie doen?

Leren vanaf huis, in je eigen luie stoel
Voordat je begint met praktijklessen, krijg je toegang tot jouw eigen persoonlijke (online) leeromgeving. Van achter je eigen computer thuis, kun je inloggen op jouw pakket waar jouw theorieles klaar staat. In deze les, wordt je wegwijs maak in de wereld van de puber.
Ook krijg je persoonlijke opdrachten toegewezen, die ervoor zorgen dat je de geleerde theorie, direct in de praktijk gaat brengen met je eigen hond. Je krijgt feedback op de door jou ingeleverde opdrachten, zodat je samen met mij, enorme stappen zet in je leerproces samen met je hond.

Twee Praktijklessen op onze locatie
Bij de eerste twee privélessen, gaan we in een prikkelarme omgeving je puber herinneren aan hetgeen hij ook alweer allemaal geleerd heeft en hoe hij ook alweer contact met jou kan houden, terwijl er allerlei geuren zijn bijgekomen en nieuwe uitdagingen op de loer liggen. Daarnaast krijg jij een flinke les in Pubertaal en zo leren jullie elkaar dus pas echt begrijpen.
Ik ga jou leren, hoe je je puber kunt vragen iets voor je te doen, zonder dat je daar druk of correcties voor hoeft te gebruiken. Dit is namelijk echt onnodig wanneer je gewoonweg elkaars taal begrijpt. We gaan de basisoefeningen die je in groepslessen ook zou krijgen, allemaal aanleren, omdat je puber in deze wereld echt wel wat vaardigheden kan gebruiken. Na iedere les krijg je huiswerk op en werken we het gehele oefeningenboek door. Doordat we één op één werken, beklijft het een stuk sneller en zal het tempo dus ook zo hoog liggen, als dat jij en je puber aankunnen.

Kennistoets
In jouw persoonlijke (online) leeromgeving, wordt je een kennistoets aangeboden. Het is een mooi meetpunt, om te bezien wat je daadwerkelijk geleerd hebt van de online theorieles én van alle uitleg die je tijdens de eerste praktijklessen gehad hebt. Vanuit hier, weet je direct waar je nog extra aandacht aan mag besteden met je hond.

Twee Praktijklessen aan huis
Bij de twee lessen aan huis, gaan we in de eigen omgeving verder werken aan jullie band en het geleerde in de praktijk brengen, met omgevingsprikkels waar jij en je puber iedere dag mee te maken krijgen. Je puber zit midden in de moeilijkste fase van zijn leven, die een grote piek krijgt rond zijn eerste verjaardag. Het is dan enorm belangrijk om de communicatie verder uit te bouwen, zodat jij hem kunt begeleiden in omgang met andere honden, mensen, auto’s, fietsers enzovoort.
We gaan per les bekijken waar de meeste behoefte ligt en daar gaan we mee aan de slag. Dit kan dus ook betekenen dat je wil werken aan moeilijkheden met andere honden, kinderen, vachtverzorging, enzovoort. Per les zullen we één onderwerp uitkiezen die de meeste begeleiding vraagt en ermee aan de slag gaan. Wanneer er meer begeleiding nodig is, dan zal ik je er een passend aanbod voor doen.

Telefonische coaching
Tussen de lessen door, plannen we een telefonische coaching in van een half uur, waarin we kijken naar wat goed gaat en wat verbetering nodig heeft. Ik voorzie je direct van tips, die je weer op weg helpen naar de volgende lessen.

Is het zo ver? Is die meest gevreesde periode aangebroken bij je hond? Dan kan hij of zij het best heel moeilijk hebben nu en jij misschien daardoor ook wel.

Maar uiteraard ben ik er om je te helpen en heb ik daar een ontzettend gaaf pakket met privélessen die ik het ‘Puber overlevingspakket’ noem. De puberteit is echt de aller moeilijkste fase waar jij en je hond doorheen moeten en hij duurt wel even (tot zeker de leeftijd van 18 maanden, sorry!)
De encyclopedie van geuren is geopend en de Oost- Indische oortjes zijn geland. En dan is het alwéér aan jou om hem daarin goed te begeleiden. Want alles is echt nieuw qua geuren, zijn hormonen gieren door het lijf en hij is meer bezig te ontdekken wie hij is en wat hij zelf wil, dan wat jij van hem vraagt. Fijn he?

In dit pakket krijg jij:

  Theorieles in lichaamstaal

Twee privélessen voor alle vaardigheden uit de Pubercursus

  Een oefeningenboek, boordevol informatie

  Kennistoets in lichaamtaal bij honden

  Twee praktijklessen aan huis

  Telefonische coaching

  Certificaat van deelname

In dit pakket krijgt je Puber:

  Les in hoe contact te houden met je baas ondanks geurtjes

√  Zelfbeheersing aangeleerd

  Skills in omgaan met spannende situaties

  Les in samenwerking met het baasje

  Alle oefeningen uit de Pubercursus aangeleerd

Een baasje die mee kan bewegen met puberperikelen

 Een boel lekkers voor het harde werk

De kosten
De kosten voor dit gehele pakket zijn €225,- exclusief reiskosten ad. €0,30 per km buiten Babberich.

Betaling in twee termijnen is mogelijk, voor een meerprijs van € 50,- voor additionele administratiekosten.

Doe je mee??
Durf je het aan, om één op één met je hond en mij aan de slag te gaan?
Durf jij in de spiegel te kijken en te leren wat jouw aandeel kan zijn in het gedrag van je hond?
Wil je veel meer leren over hoe je hond communiceert en waar hij allemaal doorheen moet in dit moeilijke hormonen circus?

Geef je dan op voor dit gave traject en stuur een mail naar: info@hondencollege.nl met jouw naam, de naam, ras en leeftijd van je hond en ik neem dan contact met je op om data af te stemmen waarop de lessen gepland kunnen worden.
Wil je liever nog even telefonisch contact om het een en ander te vragen, bel me dan op: 06-10042341.