Bereid je hond voor op de komst van jullie baby

Wauw! jullie zijn zwanger !

Wat een super gave happening is dat he?! (oké wanneer je de bijkomende ongemakken even vergeet :)).

Je bereidt alles goed voor en schaft een heleboel dingen aan, die je waarschijnlijk op je lijstje hebt staan, welk je van de verloskundigenpraktijk gekregen hebt, of zelf hebt opgezocht op internet. En het is dan ook nogal een lijst!

Voor de babykamer

 • Wieg of ledikant
 • Commode
 • Aankleedkussen en twee hoezen
 • Babyfoon
 • Kledingkast
 • Luieremmer
 • Nachtlampje

Voor in het babybedje

 • Goed passende matras
 • Hoeslakentjes
 • Lakentjes
 • Slaapzakjes
 • Warme kruiken
 • Kruikzakken
 • Knuffeltjes

Voor in de kledingkast

 • Rompertjes
 • Boxpakjes
 • Broekjes
 • Vestjes
 • Sokjes
 • Mutsjes

En dan ben je er nog lang niet. Er moeten dingen gekocht worden voor de verzorging, borstvoeding, flesvoeding, voor als je op pad gaat enz. enz.

Poeh…. een heleboel voorbereiding en dat is super leuk om te regelen allemaal voor je kleine wondertje!

En dan je hond…

Velen van jullie zullen denken; ‘ah mijn hond voelt, ruikt en snapt straks echt wel dat het kindje van ons is. Het kindje ruikt immers naar mij en dat is meteen ‘eigen’. Dat loopt vanzelf wel los, nadat hij even gewend is’.

Dat is een hele logische gedachte die ik heel goed begrijp, want ik dacht zelf ook zo…..

Ik ben een goede hondentrainster, die haar eigen honden door en door kent en goed in staat is, om de honden te lezen en te begeleiden waar nodig. En toch ging ik goed de mist in hiermee…

De grootste fout die ik maakte wil ik met je delen

Ik wil de grootste fout met jou delen, die ik maakte tijdens de zwangerschap, zodat jij deze niet hoeft te maken.

Bekijk de video hieronder en ontdek mijn fout en wat je eraan kunt doen, om niet in dezelfde valkuil te stappen.

Zo had je er zelf nog niet over nagedacht he? Geeft niet, want zoals je kon zien en horen op de video; ik dus ook niet en ik heb nog wel gestudeerd in hondengedrag!

Gelukkig ben ik wel direct van start gegaan met mezelf en ben ik er een gedegen opleiding over gaan volgen welk in 2017 is afgerond. Ik kan nu andere mensen helpen om niet in dezelfde valkuil te stappen als dat ik deed.
Alles valt en staat met een goede voorbereiding, net als dat je doet voor de komst van je ukkie. Wanneer je daarin echt reperteert, dan ga je op de automatische piloot en weet je met alle situaties raad waar je hond je aan kan blootstellen. Denk eraan; het is voor je hond echt net zo spannend als voor jou!

De training

De training die ik je bied, omvat een enorm goed gestructureerd plan, die ervoor zorgt dat jouw eerste ontmoeting tussen je hond en je baby een super fijne ervaring wordt. Je gaat écht oefenen met die eerste ontmoeting, zodat je erachter komt waar jouw valkuilen liggen.
Je gaat samen met je partner afspraken maken, een plan bedenken, een script maken en deze beoefenen zodat je écht ervaart hoe dit gaat zijn en hoe je je hond kunt begeleiden. Alle mogelijke situaties komen aan bod, van de indeling van je huiskamer, tot de begeleiding van je hond, tot de begeleiding van visite en niet te vergeten, jouw eigen wensen en behoeftes.

Wanneer je je aanmeldt voor deze training krijg jij;

Inzicht in jouw eigen valkuilen rondom het gedrag van je hond

Een goed begeleidingsplan voor je hond, om hem in elke mogelijke (stress-) situatie een fijne optie aan te bieden

Een goed gestructureerd plan van aanpak voor de eerste ontmoeting tussen je hond en je baby

Heldere afspraken tussen jou en je partner over de eerste ontmoeting, plús hoe om te gaan met visite

Een echt ‘script’ welk jij zelf gaat creëren, samen met jouw partner over de eerste ontmoeting

Begeleiding in hoe de eerste ontmoeting als een enorm fijn moment te maken, welk je voor de rest van je leven zult koesteren

Heb je nog vragen, of gewoon behoefte om even samen te sparren of jij alles al goed op orde hebt? Plan dan gerust een half uurtje gratis telefoongesprek met me in via onderstaande knop.

Ik help je graag verder!

Wat mensen van de training vonden

 • Ik koos voor het babypakket, omdat je niet voorzichtig genoeg kunt zijn met honden en kinderen. Een goede begeleiding hierin vind ik belangrijk, bij alle honden. Ik heb ervan geleerd, dat een kleine baby-kind niet zomaar als vanzelfsprekend door een hond geaccepteerd word en ze er echt aan moeten wennen. Zelf merk ik, dat de training wel maakt, dat ze steeds beter reageren op/ minder gestresd zijn door, in dit geval nog te oefenen met een pop met geluidjes van een baby. Ik vond jouw begeleiding heel erg goed en volledig, rustig en beheersd, ook je omgang met Vico.
  Katja Schut
  Oma met twee New Foundlanders
 • We hebben een English Staffordshire Bull Terrier. Een geweldige hond maar we waren onzeker hoe dit zou gaan verlopen met ons kindje op komst. We hadden veel vragen en het hield mij dagelijks bezig. Toen heb ik besloten op zoek te gaan naar de juiste persoon die ons hierin kon helpen. En we zijn uitgekomen bij Elisa. Het belangrijkste voor ons was om vertrouwen te krijgen in onze hond. We wisten niet goed wat we konden verwachten. We hebben ontzettend veel geleerd. We hebben o.a. het volgende geleerd; Kennis over gedrag van honden Hoe we onze hond kunnen lezen Hoe we onze eerste ontmoeting gaan doen met Notto en de baby Welke (kleine) aanpassingen we moeten doen om rust in huis te creëren. Al na het eerste uur training waren we al veel wijzer en kwam er bij ons veel meer rust en vertrouwen. Ik heb deze hele training als een hele openbaring ervaren waarbij we veel kennis hebben vergaard en ik zin heb in de toekomst in plaats van onzeker en gespannen te zijn. Elisa heeft ons heel goed begeleid. Ze heeft een prettige manier van omgang. Wij voelden ons heel erg begrepen en het klikte direct. Wij hadden ons geen betere trainster voor kunnen stellen. We hebben Elisa al aan meerdere mensen aangeraden die met dezelfde onzekerheden zitten.
  Marly en Bob de Goede- de Rijk
  Nieuwe ouders met een Engelse Staffordshire Bullterriër
 • Onze Donny is geen kinderen gewend en daarom wilde we graag op training, zodat hij goed geïntroduceerd zou worden aan onze zoon. Door de vele tips en het echte oefenen, is onze ontmoeting goed verlopen en hebben wiij een relaxte Donny rond onze zoon lopen. Wij raden deze training echt aan, omdat het veel waard is wanneer alles gewoon goed gaat tussen je hond en de baby. Elisa is een trainster die je alles tot in de puntjes uitlegd en enorm veel geduld heeft. Elisa super bedankt!
  Jessie en Tom de Holte
  Nieuwe ouders met een Old Englisch Bulldog
 • Onze Joost is ons eerste kind en we kregen er eentje bij, met wat minder haar :). Joost is een fantastische hond, die soms door zijn blijdschap wat lomp kon zijn. Wij wilden graag de eerst ontmoeting met ons kind, in rust laten verlopen en wisten nog niet goed hoe we samen op één lijn konden komen, ook met de schoonouders die wel eens een eigen mening konden hebben. Door de training, hebben wij ons eigen plan kunnen maken en duidelijke afspraken kunnen formuleren, die we ook voor visite hebben gebruikt. Het is een totaalpakket waar echt alles in zit en wij hebben enorm veel plezier gehad in die eerste ontmoeting. Joost gedroeg zich super en doet dat tot op de dag van vandaag nog steeds. Wij raden ieder stel de training echt aan. Het geeft rust!
  Roy Heijl en Britta Nissen
  Nieuwe ouders met Golden Retriever Joost