Uit je hoofd en in je hart

Heb jij ook wel eens het gevoel dat je vastloopt in je dagelijkse riedeltje? Dat het gevoel van overleven en je ‘vlak’ voelen overheerst? Dat je het ooit gekozen pad maar doorloopt, omdat het er nu eenmaal ligt?

Heb jij ook wel eens het gevoel, dat alles en iedereen super veel van je vraagt en dat je steeds meer moeite hebt met al die ballen hoog te houden? Dat er ook steeds meer tegenzin ontstaat?
Dat echt alles in de wereld snel gaat en hoe hard je ook werkt, het je niet de gewenste voldoening geeft?

Ik herken het zo en ik weet hoe moeilijk het is, wanneer je het echt even niet meer weet. Je hoofd zorgt ervoor dat je op een bijna automatische piloot blijft rondlopen, maar de connectie met je gevoel, je hart, vervaagt steeds meer. En daardoor lek je energie aan alle kanten en dat zuigt je dus uiteindelijk leeg.

Misschien herken jij jezelf wel hierin en loopt het bij jou momenteel ook niet lekker.
En wat dan al helemaal niet helpt, maar wel vaak het geval is, is dat je hond hoogstwaarschijnlijk ook gedrag laat zien die je niet altijd zo prettig vindt.
Wellicht vind je je hond soms bloed irritant. Misschien trekt hij jou als een malle door het leven heen, valt hij uit naar van alles en nog wat, is hij juist mega aanhankelijk en kan je geen kant op, of loopt hij juist bij je weg wanneer jij hem graag bij je zou willen hebben.
Er kunnen een tal van gedragingen helemaal bij hem alleen horen, maar heel vaak, zit daar toch ook een stukje van jou bij.

Het feit dat je hem dan soms mega vervelend vindt en hij je soms gewoonweg boos maakt, geeft je dan weer een rotgevoel. Want tegelijkertijd houd je ook enorm veel van hem en wil je hem ook helemaal niet vervelend vinden en wil je ook helemaal niet boos op hem zijn. Dat rotgevoel zuigt ook weer je energie helemaal op en de cirkel is weer rond… Nou, dat schiet dan lekker op he?

Misschien herken je jezelf dan ook wel hierin.

Ben jij iemand die:

 • al diverse stappen genomen heeft om (met of zonder hond) weer vooruit te kunnen
 • ben je al eens met iemand gaan praten over wat er speelt
 • heb je trainingen gevolgd, om je emotioneel sterker te maken. Want tja, het gaat je soms niet in de koude kleren zitten
 • of heb je cursussen gevolgd, om erachter te komen wat je nu eigenlijk zelf leuk vindt om te doen. Want zelfs dat ben je gaandeweg kwijt geraakt
 • kortom, heb je echt al van alles geprobeerd, maar kom je gewoon niet verder?

Dan heb ik leuk nieuws voor je: Er is iemand die je echt verder kan helpen!

Iemand die je dat dagelijkse zetje kan geven wanneer je die nodig hebt. Die jou nooit afkeurt, je geen moeilijk figuur vindt en niet kwaad op je wordt als je weer eens zit te klagen of te mopperen. 

Jouw hond!!

Dat is de allerbeste coach, therapeut, spiegel en onvoorwaardelijke zielenmaatje, die je je maar kunt wensen. Ja, zelfs al vind je hem niet altijd gezellig, irriteer je je soms aan zijn gedrag. Dan nog, is hij echt de gene die jou stappen kan laten zetten die goed zijn voor jouw en zijn ontwikkeling. En oké, ik help jullie dan ook nog een beetje in het begin.

Naast dat je hond zijn eigen individu is en echt niet alleen maar met jou bezig is. Maar ook gewoon lekker hond is en doet waar hij zin in heeft, doet hij ook een hoop wat jou in beweging zou kunnen zetten, mits je het leert te zien. Hij spiegelt veelvuldig gedrag van jou, maar jij hebt nog niet geleerd daar echt naar te kijken. Jouw hond steunt jou op vele manieren, maar hij geeft je ook een deksel op je neus als je die nodig hebt.

Jouw hond is daarom de beste coach die je zou kunnen treffen, vind ik. Hij werkt namelijk niet vanuit het hoofd, maar puur op gevoel en op het hier en nu, zonder oordeel. Jouw hond laat vaak al lang zien waar de crux zit, alleen zie jij dat nog niet en daar wil ik je graag bij helpen. En heb daar dit gave ‘Uit je hoofd en in je hart’ programma voor ontwikkeld, waarin we samen aan de slag gaan, met jouw eigen maatje.

Ik wil jou leren je eigen patronen te herkennen en ze te doorbreken en jouw hond helpt ons daarbij. Het gaat er niet om wat je hond dan probeert te ‘zeggen’, want praten doen honden nog steeds niet en in het koppie kijken kunnen we ook niet. Dus helemaal zeker kunnen we nooit zeggen dat we weten wat honden nu werkelijk bedoelen of uitbeelden. Maar daar gaat het dus ook niet om.
Het gaat erom, welke kwartjes er bij jou vallen wanneer we dingen zien die hij doet. Het gaat er dus om dat er beweging ontstaat bij jou van binnen, in je emoties, gevoelens en vastgeroeste denkpatronen.

Je krijgt super waardevolle inzichten, mede door gedragingen van jouw hond. Patronen bij anderen herkennen is vaak gemakkelijker dan bij jezelf he?

Klein voorbeeld; een dame die bij mij in dit programma zat, liep altijd op een stevig tempo door. Haar hond is van het ras die onder de echte werkhonden valt en daarvan zou je denken dat die dit looptempo goed zou kunnen waarderen.
Nu is het alleen zo, dat tijdens de wandelingen, de hond steeds maar in die riem zat te bijten en super hard aan de lijn trok, aan het springen was, hapte naar benen enzovoort. Dan rijst de vraag; vindt deze hond dit strakke tempo nu dan echt lekker, of geeft hij wellicht aan, dat een beetje minder gehaast ook wel eens lekker kan zijn?

Bij deze dame vielen er vele kwartjes door de simpele week- opdracht; slenteren en je mond houden. Ze was eigenlijk altijd gehaast in alles wat ze deed in het leven. Ze heeft een leidinggevende functie en is gewend altijd instructies te geven aan iedereen en vooral overal tempo in te houden.
Ze liep alleen al een tijdje met zichzelf te worstelen, omdat dit onnatuurlijke gejaag, gewoonweg voor niemand goed is, zo ook voor je hond niet. En dat was voor haar een echte eye- opener. Haar hond trapte op de rem, omdat zij dit maar niet deed.

Wanneer je inzicht krijgt in jouw eigen gedrag en emoties, mede door gedragingen van je hond, krijg je het gevoel van controle weer terug. En kun je de voor jou benodigde stappen weer nemen.

Het is heel apart; wanneer je aan iemand vraagt hoe hij zich werkelijk voelt, krijg je heel vaak het antwoord; “sja, ik denk wel goed”. Deze persoon denkt dus een hoop, maar is dat ook wat hij voelt? En weet jij eigenlijk wel hoe jij je nu echt voelt?

Of denk je een hoop, maar is dat lijntje van het denken niet meer direct aansluitend met je gevoelens?

Wanneer je daar samen met je hond naar durft te kijken, krijg je antwoord op deze ingewikkelde vragen, want dat zijn het nu eenmaal. En ga je weer VOELEN dat je veel meer kunt, dan dat je in eerste instantie misschien DACHT te kunnen.

Jouw hond, helpt je bij deze reis zonder oordeel, mening of goedbedoelde, doch irritante adviezen die je wellicht al van je omgeving krijgt. Hij geeft ze natuurlijk ergens wel, die adviezen, echter zonder woorden.

Ik was hier ook zo goed in….

Mijn leven tot nu toe was alles behalve gemakkelijk. In mijn jeugd, is mijn gevoel van veiligheid me ontnomen. Ik werd in mijn vrouwelijkheid aangetast en de wereld die ik ooit als mooi en veilig zag, werd als een slap kleedje onder me vandaan getrokken.

Een reeks van gebeurtenissen vormden mij tot een jonge vrouw, die geleerd had om veelvuldig te dissociëren en emoties diep en ver weg te stoppen. Zo kon immers niemand me meer pijn doen.

Na jaren op zoek geweest te zijn naar mijzelf, is er iedere keer een terugkerende factor geweest, die me stap voor stap een stukje muur af hielp te brokkelen, die ik om mijn emoties heen gebouwd had. De enige rode draad en houvast die me gebracht heeft tot waar ik nu ben, zijn ALTIJD mijn honden geweest. Zij waren immers ook de enige wezens die ik nog vertrouwde op deze aardbol en zij waren ook de enige waarbij ik me veilig kon voelen. Waar ik wel liefde aan durfde te geven en ook terug van durfde te ontvangen. Waarmee ik wel altijd op zielsniveau durfde te connecten.

Door de persoonlijkheden die al mijn honden hadden en de gedragingen die ze lieten zien, werden er emoties aangewakkerd bij mij van binnen. Ik kreeg mijn eigen dosis van frustratie, onbegrip en A-ha momenten. De eerder genoemde ‘kwartjes’ vielen en ik herkende veel van mijzelf in hun gedragingen. Hierdoor zag ik weer, voelde ik weer en kon ik stappen zetten en het volgende ‘stukje muur’ af brokkelen.

Ik kan nu eerlijk zeggen, dat ik van mijn kwetsbaarheid en pijn die ik in mijn leven doorgemaakt heb, mijn kracht heb weten te maken. Alles wat ik kwijt was geraakt, zoals vertrouwen in de medemens en dan vooral mannen, eigenwaarde, zelfvertrouwen en de durf om te zijn wie ik ben, heb ik terug genomen. En mijn gedachtes en gevoelens (hoofd en hart) werken nu weer samen.

Al mijn negatieve en positieve levenservaringen vanaf mijn jeugd tot nu, zijn uiteindelijk super waardevolle lessen geworden. Lessen die ik gebruik om anderen mee te inspireren middels dit programma. Het script van al deze lessen, schrijf ik echter nu zelf.

Het leven bestaat uit blijven ontwikkelen, dus ik leer iedere dag nog. Maar jij kan dit ook! En dat zou ik je zo graag willen laten ervaren. Samen met jouw maatje, stappen leren zetten die je weer een extra zetje geven en ervoor zorgen, dat je de ballast kwijt bent en weer met een duidelijk doel door kunt pakken.

En daar is dit programma ook voor ontwikkeld. Het helpt je ontdekken wie je van nature bent en wat je dromen, wensen en passies zijn. Welke stappen je kunt ondernemen, om te kiezen voor hetgeen jou gelukkig maakt en om je hoofd en hart weer samen te laten werken. Dit versterkt dan niet alleen jouw eigen ik, maar ook zorgt het voor een nog sterkere en liefdevolle band met jouw hond. De communicatie wordt hersteld en samen zet je stappen naar jullie toekomst.

Wanneer je eens wil sparren over wat jou bezig houdt, of wanneer je wil weten wat jouw hond zou kunnen bedoelen met bepaald gedrag, en wanneer je nieuwsgierig bent in hoe zo’n programma dan in elkaar steekt, nodig ik je uit om een gratis telefoongesprek met mij in te plannen van een half uur. In dit gesprek, nemen we door waar jij zoal tegenaan loopt en vertel ik je meer over wat ik, in samenwerking met jouw hond, voor je kan doen. 

Het verplicht je tot niets, maar wanneer je er klaar voor bent om aan jezelf te werken, samen met je hond, op een andere manier dan je tot nu toe gedaan hebt, dan ben je van harte welkom om die kleine eerste stap te nemen door op onderstaande paarse knop te drukken.

Mijn naam is Elisa Torlentino en ik ben de eigenaresse van HondenCollege.

Ik ben afgestudeerd Kynologisch instructeur, BAT instructrice (specialisme in angst, agressie, onzekerheid en hyperactiviteit bij honden) en allround honden- professional met een extra expertise in hond – kind relaties. Daarnaast ben ik tevens Begeleider Angst voor honden en een grote ervaringsdeskundige op trauma gerelateerde klachten bij de mens.

Sinds 2012 coach ik mensen in mijn lessen met behulp van hun eigen hond.
Mijn passie is de mens weer laten voelen, in plaats van alleen maar te denken. En dan wel met behulp van hun persoonlijke zielenmaatje, hun eigen hond.
Ik spiegel, vertaal en sta naast je als coach en niet tegenover je.
Samen met jouw hond, leer ik je weer te verbinden, je persoonlijke doelen en je passie te vinden en sterk in je eigen kracht te staan. Ik werk via jouw hond, naar je hart, zodat jij daar zelf weer toegang tot krijgt en zelfstandig door kunt pakken.

 • Leuk om even te delen welke neveneffecten het werk van afgelopen jaar oplevert. Collega vandaag: “Kim, ik moest even wennen aan de strenge versie van jou vandaag, maar complimenten hoe je het deed in het teamoverleg” Waar ik het eerder vreselijk vond om het teamoverleg voor te zitten, gaat het me steeds beter af. Ik kan zonder problemen ingrijpen, de leiding nemen en tot besluiten komen! Ik voel me sterker en zekerder en durf ruimte te nemen. Ik merk het zelf, maar mijn collega’s dus ook! Gewoon maar even genieten van dat het werken aan mezelf zijn vruchten afwerpt.
  Kim, Doetinchem
  Deed mee aan het jaarprogramma
 • Ik heb zoveel aan dit programma gehad. Ik mag mijzelf zijn bij jou en je laat me zo anders kijken naar Kibo en daardoor ook weer naar mijzelf. Sinds jouw hulp zijn we een team. Ik zie nu dat wat hij nodig heeft, ook erg goed is voor mijzelf. En door jouw vertrouwen en geweldige spiegelsessies, sta ik er zo anders in! Ik heb meerdere keren gedacht, dat Kibo beter af was bij een ander gezin en eindelijk kon ik nu door jou, ook weer lachen om zijn gedrag, vooral omdat ik de patronen herkende bij mijzelf (oeps). Ik denk, nee ik weet en heb gevoeld, dat jij mens en dier sterk aanvoelt. Soms keek je door me heen leek het wel, maar je hielp mij op zo’n unieke, veilige en lieve manier, dat ik toch de stappen durfde te zetten, samen met Kibo. Ik en mijn gezin zijn je enorm dankbaar hiervoor.
  Marieke, Schaarsbergen
  Deed mee aan het zes maanden programma
 • Ik startte dit programma vooral omdat mijn hond echt vervelend deed en ik daardoor steeds met hem vastliep. Ik vond het wandelen niet meer leuk en dacht er vaak aan dat ik geen goede baas voor hem was. Maar wat bleek al snel, hij liet goed zien dat hij niet vervelend deed om echt vervelend te zijn, maar hij wilde me iets aangeven. Ik zat zelf niet goed in mijn vel. Dat wist ik wel, maar had niet door dat dat ook met zijn gedrag te maken had. Wij hebben echt met vallen en opstaan geleerd, nu te luisteren naar elkaar. We kregen beide meer rust nu en ik voel me geen slechte baas meer, maar een baas die ook naar mijn hond luistert en die geeft wat ook hij nodig heeft. We hebben weer veel plezier samen, Elisa bedankt!
  Gerda, Duiven
  Deed mee aan het zes maanden programma
 • Wij kwamen met onze herplaatser maar niet waar we wilden komen. Al snel kwamen we in het telefonische gesprek erachter dat de meeste problemen wel tussen mij en Luna lagen. En Elisa had ook snel door, dat ik daar heel erg mee zat. Ik vond het gesprek vertrouwd en wilde ook echt verbetering in de band met Luna en geloofde Elisa ook wel dat Luna en ik samen moesten leren en niet zij alleen. We maakte een soort ‘wensenlijstje’ waar we over een jaar zouden willen staan en gingen aan de slag. Elisa leerde mij Luna kennen en ook mijn eigen gedrag te herkennen. Hoe spiegelt jouw hond jou? Hondenles heb je dus echt niet alleen voor je hond, maar ook voor jezelf! Wat weet Elisa je veel over jezelf en de omgang met je hond te leren. Als je gedrag van je eigen hond, andere honden en jezelf weet te herkennen ontstaat een fantastische band! Stiekem kreeg ik ook veel tips dus van Luna, want ik voelde me dus helemaal niet op mijn gemak op mijn werk. Ik zie nu, door de hulp van Elisa, dat Luna me iets probeerde duidelijk te maken. En ik ben dus na vijf jaar gestopt bij deze baas en voel me meteen beter! Samen met Elisa en Luna ben ik erachter gekomen wat veel beter bij me past en ga ik daar nu op solliciteren. De band met Luna is echt super geworden en ik en heel blij dat we dit jaar samen bij Elisa zijn geweest. Het kost wat, maar dan heb je ook wat!
  Manon, Zevenaar
  Deed mee aan het jaarprogramma