Over Lizzy en Jill

Na het overlijden van Boy, kon ik het niet aan. Die stilte, geen trappelende pootjes meer die je opwachten, geen gesnurk naast je op de bank. Ik hield dat niet vol en daarom kwam al snel een ander maatje, kleine Lizzy.

Lizzy is de allereerste kleine hond die ik ooit gehad heb en wat een lol brengt dit eigenwijze wezentje met zich mee!
Lizzy is een Franse Bulldog, met neus en zonder ademhalingsproblemen. Daar is ze op geselecteerd en ze doet het fantastisch.
Lizzy is nu bijna een jaar oud en ze blijkt ook een heuze BAT- instructrice te zijn. Hoe mooi Lizzy alle honden tot rust kan brengen, door he-le-maal niets uit te zenden, als de ander van slag raakt, dat is echt bewonderingswaardig.

Veel honden vinden het kleinere soort niet altijd zo leuk, omdat veel kleinere honden door spanning, vaak veel blaffen. Lizzy doet hier niet aan mee. Ze kalmeert de ander, door signalen te geven dat gek doen niet nodig is. Echt erg mooi om te zien, hoe de ander dan ook daadwerkelijk tot rust komt en we een mooie les kunnen ervaren samen.
Lizzy is daarnaast een echte kindervriendin en vindt kids dan ook geweldig.

Lizzy helpt op de hondenschool met BAT en bij de Angst voor honden lessen.

En toen kwam Jill erbij. Lizzy was een half jaar oud en toen kwam Jill bij ons wonen. Jill is een kruising Rottweiler en Bordeaux dog van nu een half jaar oud. En wat een gouden match is dat gebleken tussen haar en Lizzy. Dikke vriendinnen zijn het en ook Jill is gek op kinderen.
Onze dochter Loïs ligt vaak met de meiden te chillen op de bank en ondanks Jill’s leeftijd, is ook zij de rust zelve. Geweldig om haar te zien ontwikkelen (en oei! wat groeit ze toch hard!) en haar langzaam te introduceren bij de lessen.
Jill zal later ook mee gaan doen met de BAT lessen en met haar postuur ook indruk maken. Maar dit is juist hetgeen zo waardevol is, dat ook grote, imposante honden, andere onzekere honden kunnen leren, dat je andere beslissingen kunt maken dan mopperen of uitvallen.

Ook Jill is wegens haar super rustige karakter, straks een zeer fijne hond om mensen met angst voor honden te helpen.