Puppycursus

Puppycursus bij Hondencollege gaat net even iets verder dan de basis- oefeningen als ‘zit, af en kom hier’. Uiteraard willen wij ook dat er een stukje gehoorzaamheid aan de lessen te pas komt, maar dat is niet ons hoofddoel.
Bij Hondencollege streven wij er enorm naar, dat jij de expert wordt over jouw eigen hond. Wij kijken met je mee en zorgen ervoor dat jij heel goed leert communiceren met je hond, want die probeert jou echt een hoop te vertellen. Wanneer je bij ons les volgt, leer je vaardigheden aan, die ervoor zorgen dat jij een enorm sterke band krijgt met je maatje. We werken dus ook niet met dwang of correcties, maar juist met begrip voor het eigen individu. Wanneer je je hond leert zien voor wie hij is, zal je merken dat hij vanzelf met je mee beweegt.

Wanneer je je wil inschrijven voor een puppycursus ‘omdat dat zo hoort’ dan zijn wij niet de juiste school voor je. Maar wil jij echt je hond zijn eigen ‘ik’ laten zijn en wil je tijd en moeite investeren in het leren communiceren met je hond? Dan ben je bij ons van harte welkom.
De puppycursus duurt net als alle andere cursussen negen weken, waarbij je op een vaste dag in de week les hebt. We geven les op maandagavond en zaterdagochtend en je kunt dus zelf kiezen welke dag het best bij je past.
Je krijgt tijdens de cursus acht praktijklessen en op de negende dag wordt je examen afgenomen.

Theorieavond

Eenmaal in de twee maanden, wordt er op een woensdagavond, een theorieavond georganiseerd waar je je voor kunt opgeven. Op deze theorieavond gaan we dieper in op de hondentaal, de wensen en behoeftes van de verschillende rassen en de verschillende levensfases waar je mee te maken krijgt. Prioriteit ligt op leren lezen van honden, leren luisteren naar wat er gezegd wordt door de hond en daardoor in staat gesteld worden om juiste beslissingen te maken bij het introduceren van je pup aan onze samenleving.
Geef je daar dus voor op, als je echt een volledige vertrouwensband wenst met je hond. De kosten voor deze avond zijn € 12,50 voor één persoon, of € 20,- voor twee personen en het duurt 2 – 2,5 uur.

Cadeautje voor jullie harde werk

Het grootste cadeau wat je kan krijgen is de groeiende relatie met je pup. Hoe fijn is het om je maatje te zien opgroeien als een zelfverzekerde, trouwe dame of heer, die jou volledig vertrouwd en samen veel plezier met je wil maken.
Om dit toch tastbaar te maken, (want dat kan toch ook wel erg leuk zijn om te showen hoe goed je het samen doet:)) sluit je de cursus af met een praktijkexamen. Je krijgt bij goed resultaat een puppycertificaat en natuurlijk krijgt je pup ook een leuk presentje mee voor zijn of haar harde werk!

 

Winterstop
Er komen een hoop nieuwe ontwikkelingen aan bij HondenCollege en vele leuke nieuwe cursussen. Uiteraard is er tijd nodig om alles tot stand te brengen en daarom zullen wij in de koude wintermaanden de groepslessen opschorten tot April volgend jaar.
De cursussen die nu nog gepland staan, draaien gewoon door. Dus wanneer je nog mee wil doen, meld je dan snel aan!

De privélessen, Gedragstherapie, BAT- lessen en Hond- Kind lessen / workshops, zullen wel doorgaan.

Je kunt je daar altijd voor aanmelden via de mail.