Over Elisa

Mijn naam is Elisa Torlentino en ik ben de eigenaresse van HondenCollege.

In 2001 kocht ik mijn eerste Rottweiler teefje Shyla en deze prachtige, veel te groot uitgevallen dame heeft mij ontzettend veel geleerd over hondentaal.
Shyla kreeg een hondenvriendje Joep de Labrador en toen beide honden overleden, kwamen Rottweilers Indy en Bink in mijn leven, Deze twee schatten, zorgde ervoor dat ik nog meer wilde leren over hondencommunicatie en hoe ik ze het best kon opvoeden en begeleiden.
Ik heb in 2012 mijn studie afgerond voor Kynologisch instructeur, ben doorgegaan met leren en in 2014 afgestudeerd als BAT instructrice (specialisme in angst, agressie, onzekerheid en hyperactiviteit bij honden).
Ik bleef mij door ontwikkelen en sinds 2017 ben ik dan ook Gedragsdeskundige in hond – kind relaties.

Ik ondersteun diverse gezinnen waarbij het contact tussen de hond en eigen, of onbekende kinderen, niet altijd vanzelf gaat.
Ook begeleid ik aanstaande ouders met de voorbereiding van de hond op de komst van een baby en ben ik in 2017 tevens gediplomeerd Begeleider Angst voor honden, waarbij ik mensen weer van hun angst voor honden af help.

Ik verzorg workshops voor kinderen, sta dagelijks voor de klas bij alle cursussen en kom vooral bij de mensen thuis voor gedragsbegeleiding. Denk hierbij aan privé lessen aan huis, BAT cursussen aan huis, of begeleidingstrajecten in gezinnen met kinderen waarbij de hond – kind relatie verstoord is.

Wanneer je les van mij krijgt, kun je er vanuit gaan, dat je rugzak met hondenkennis enorm gevuld wordt en je steeds meer in staat zal zijn om je hond te kunnen lezen en de hondencommunicatie gaat begrijpen. Een flinke dosis zelfreflectie wordt er van jou verwacht en ik zal je daar goed in begeleiden. Dit kan soms ervoor zorgen dat je een keer goed moet slikken, een traan moet wegpinken of heel hard moet lachen, om de dingen die jij zelf doet, die gedrag veroorzaken bij je hond. Wanneer je denkt naar de hondenschool te gaan om de hond wat te leren, dan ben je aan het goede adres, maar vergeet niet, dat jij zelf hier de grootste lessen gaat krijgen en dat echt inzet van jou vergt. Samenwerking opzetten tussen jou en je hond, betekent dus dat jij zelf ook flink aan de bak moet en dat dan wel met heel veel plezier!