Over Elisa

Elisa Torlentino is de eigenaresse van HondenCollege.

In 2001 kocht zij haar eerste Rottweiler Shyla en deze prachtige, veel te groot uitgevallen dame heeft haar ontzettend veel geleerd over hondentaal. Het logo is dan ook gemaakt van de pootafdruk van Shyla, om haar te eren.
Shyla kreeg een hondenvriendje Joep de Labrador en toen beide honden overleden, kwamen Rottweilers Indy en Bink in Elisa haar leven.
Elisa is afgestudeerd Kynologisch instructeur, BAT instructrice (specialisme in angst, agressie, onzekerheid en hyperactiviteit) en allround professional met een extra expertise in hond – kind relaties. Zij ondersteund diverse gezinnen waarbij het contact tussen de hond en eigen, of onbekende kinderen, niet altijd vanzelf gaat.
Ook begeleidt Elisa aanstaande ouders met de voorbereiding van de hond op de komst van een baby.

Elisa geeft diverse lezingen, verzorgt workshops voor kinderen, staat wekelijks voor de klas bij alle cursussen en komt bij de mensen thuis voor gedragsbegeleiding.
Denk hierbij aan privé lessen aan huis, BAT cursussen aan huis, of begeleidingstrajecten in gezinnen met kinderen waarbij de hond – kind relatie verstoord is.

Wanneer je les van haar krijgt, kan je er vanuit gaan, dat je rugzak met hondenkennis enorm gevuld wordt en je steeds meer in staat zal zijn om je hond te kunnen lezen en de hondencommunicatie gaat begrijpen. Een flinke dosis relfreflectie wordt er van jou verwacht en Elisa zal je daar goed in begeleiden. Dit kan soms ervoor zorgen dat je een keer goed moet slikken, een traan moet wegpinken of heel hard moet lachen, om de dingen die jij zelf doet, die gedrag veroorzaken bij je hond. Wanneer je denkt naar de hondenschool te gaan om de hond wat te leren, dan ben je aan het goede adres, maar vergeet niet, dat jij zelf hier de grootste lessen gaat krijgen en dat echt inzet van jou vergt. Samenwerking opzetten tussen jou en je hond, betekent dus dat jij zelf ook flink aan de bak moet.