3 gratis tips voor plezier met rust tussen je kind en je hond

Lijkt het bij jou thuis soms op een kinder- gymzaal, waarin je kind en hond apekooien?

 • Is jouw kind ook zo (té) dol op jouw hond en wil hij hem continue aaien, helpen met eten geven en het liefst de hele dag spelen?
 • Ontstaat er daardoor onrust en soms strubbelingen tussenbeide of tussen jou en je hond en/of je kind?
 • Wil je meer rust in huis en de zekerheid dat het allemaal leuk blijft voor iedereen?

Bekijk de video en luister naar wat je hier aan kunt doen.

Ik schrijf me in en ontvang de 3 gratis tips!


Ja, ik wil e-mailings ontvangen van Hondencollege.nl.

Ja, ik ga akkoord met het privacybeleid.

Nieuwsgierig geworden na het bekijken van de video? Dan weet je wat je moet doen!

Druk op de knop hierboven en schrijf je in!

Wanneer je dit doet;

 • Ontdek je hoe een advies vanuit een gezinsdriehoek werkt
 • Leer je waar je aan moet denken in de interactie tussen je hond en kinderen
 • Krijg je direct tips voor meer rust en plezier in huis

Wat andere hondeneigenaren en (groot) ouders van de tips vonden:

 • Wat een verademing! Hoe simpel het ook eigenlijk is, maar ik had er zelf dus niet aan gedacht. Super fijn om nu mijn dochter leuke taakjes te kunnen geven waar mijn hond rustig bij blijft.
  Anne
 • Wij passen op op ons kleinkind Joris en Joris is gek op onze Jack Russel Jack. Wij werden alleen ook dol van die twee en wilden wat rust hebben, zodat we ons dagelijks kopje thee ongestoord konden nuttigen. Door de tips heeft Joris wat te doen, krijgt Jack vaak lekkers en wij kunnen weer aan de thee. Bedankt!
  Gerard en Hennie
 • Ik vond de tips fijn om mee te krijgen, want nu kan ik meer grip op de dag krijgen. Soms werd mijn hond zo druk van mijn zoontje en kreeg ik echt het idee dat mijn hond het minder leuk begon te vinden, wanneer mijn zoontje weer iets met hem wilde gaan doen. Mijn zoontje bedoeld alles goed, dus ik wilde hem ook nergens voor waarschuwen of straffen. Maar ik had wel het idee dat ik er iets mee moest doen, want er zat geen rem meer op mijn zoontje. Nu weet ik welke dingen ik kan inzetten, om toch mijn zoontje blij te houden en het gevoel te geven dat hij voor de hond zorgt en merk ik meteen aan mijn hond dat hij er rustiger van geworden is en eigenlijk veel meer slaapt. Dit is voor mij ook lekker, want ik kan dan ook even wat voor mezelf doen. Dank dus voor de tips.
  Nienke

Heb je een andere vraag over de interactie tussen je hond en je kind(eren)?

Meld je dan nu aan voor een gratis telefonisch gesprek (30 min).

In dit gesprek:

 • Krijg je direct een inventarisatie van de veiligheid tussen je hond en kind(eren)
 • Krijg je waardevol advies vanuit de gezinsdriehoek, met een tip voor je kind, je hond en voor jezelf
 • Ontdek je wat ik voor je kan betekenen om meer rust, veiligheid en plezier te krijgen tussen je hond en kind.

Door op onderstaande knop te drukken, kom je uit in mijn online agenda. Kies daar een dag en tijdstip uit die je het best past en ik neem op die dag contact met jou op.
Of stuur een e-mail met je vraag naar info@hondencollege.nl

Wat hondeneigenaren en (groot) ouders vonden van het gesprek

 • Erg prettig om even te sparren met Elisa over hoe ik mijn twee dochters nu kan duidelijk maken om onze hond Beertje niet steeds op te tillen. Ze werd er steeds feller op en gromde dan ook steeds vaker. Door het gesprek weet ik nu dat ik echt actie moet ondernemen en heb ik nu duidelijk welke stappen dat moeten zijn. Ik kan weer even vooruit nu en ga direct aan de slag. Prettig dat je dus toch veel inzicht kan krijgen en dat dat nog gratis kan (vooral in deze tijd).
  Wendy
 • Wij zijn trotse ouders van zoontje Dillan en onze hond Balou. Balou vond Dillan een beetje vreemd hadden we het idee, want hij liep er steeds voor weg en voelde zich niet op zijn gemak. Hij was er ook eerder dan Dillan, dus we snapten hem wel, maar willen hem er liever bij hebben. Door dit gesprek weet ik nu hoe ik een start kan maken om Balou te laten wennen aan Dillan. Jasper en ik zijn meteen begonnen met de tips van Elisa en zien al een kleine verbetering. We zetten door en hopen dat Balou Dillan straks niet meer eng vindt en dat ze beste vrienden worden.
  Jasper en Mellanie
 • Mijn zorgen zijn weg! Ik was wellicht iets te overbezorgd en door dit gesprek zie ik dat mijn hond gewoon alleen rust neemt nadat hij gespeeld heeft met mijn buurmeisje. Ik was bang dat hij haar eng vond en dat hij daarom ineens weg liep. Maar het valt dus mee en ik weet nu goed waar ik op moet letten. Ik wilde wel meer weten over hoe ik het leuk houdt voor Bodi dus heel fijn dat ik nu weer met een gerust hart kan oppassen op mijn buurmeisje samen met Bodi.
  Ilse

Over Elisa

Als eigenaresse van HondenCollege, geef ik sinds 2010 les aan hondeneigenaren.
In 2012 studeerde ik af als Kynologisch instructeur en in 2014 als CBATI, waarmee ik hondeneigenaren help die een hond hebben met angst, agressie, onzeker of hyperactief gedrag. Een beste boel kennis had ik opgedaan dacht ik, totdat ik mijn dochter Loïs kreeg in 2016.
Ik was allereerst honden- mama van Rottweilers Bink en Indy en deze twee waren geen kinderen gewend en de eerste ontmoeting tussen mijn dochter en de honden liep anders dan verwacht.
Nu had ik echt wel een dosis kennis over honden en kon ik de situaties heel goed managen, maar ik wilde echt meer weten over het stuk honden en kinderen samen. Ik ben hiervoor weer opnieuw in een opleiding gestapt bij Cindy van Dorst en deze succesvol afgerond in 2017. Door deze opleiding kan ik gezinnen ondersteunen met alle vragen rondom de interactie tussen kinderen en honden.

De vragen die ik krijg, wil ik dan ook graag met meer mensen delen en daarom heb ik alvast 3 tips voor je verzameld, die je kunt inzetten wanneer je kind té graag té veel met je hond wil doen en je daardoor onrust in huis hebt.

Wil je weten wat jij kunt doen, om deze behoefte van je kind te vervullen om voor de hond te zorgen en te liefkozen, zonder dat de hond dit als vervelend ervaart? Zodat jij weer wat rust en structuur in je dagelijks stramien krijgt?

Meld je dan aan voor de 3 gratis tips en ga aan de slag!

Ik schrijf me in en ontvang de 3 gratis tips!


Ja, ik wil e-mailings ontvangen van Hondencollege.nl.

Ja, ik ga akkoord met het privacybeleid.