Hond & Kind cursus

Ken je dat, je kind wil ook zo graag ‘ trainen’ met je hond en het lijkt jou ook super leuk om ze beiden die kans te geven, alleen weet je niet helemaal zeker vanaf wanneer dat dan zou kunnen.
Het feit dat je daar al over nadenkt, vind ik fantastisch! want inderdaad, er zitten best wat haken en ogen aan wanneer je wil dat alles leuk en gezellig blijft tussen die twee.

Waar moet je nou eigenlijk aan denken dan?

Om te beginnen, starten we even met logisch nadenken….
Als je hond nog geen commando’s kent en je kind ook niet, betekent dat dus, dat er twee partijen iets totaal nieuws moeten gaan leren. Nu kan je je daar dus al bij afvragen, of dat heel handig is, vooral gezien het feit dat één van de twee, geen Nederlands verstaat….
Stel je eens voor; je hond kent onze taal nog niet en snapt dus ook nog niet wat al die woorden betekenen, die wij super leuk uit onze mond laten rollen, met verwachtigsvolle ogen gericht op hem.
Omdat hij het nog niet snapt, zal hij hoogst waarschijnlijk dus ook nog niet direct doen, wat je van hem vraagt.
De volwassen cursisten die wij dagelijks ontvangen, snappen ook nog niet altijd direct, hoe dat nu komt en blijven vaak het commando lekker herhalen en de verwachtingsvolle blik, verandert vaak langzaam naar een ietwat geprikkelde blik. Zo’n blik van; ‘ Joehoe!! ik vraag het toch netjes en heb toch een koekje voor je? waarom doe je het nou niet??’

Je hond, hoort allerlei woorden tot zich komen, maar heeft geen idee, wat hij ermee moet. Hij ziet echter ook die verwachtingsvolle blik veranderen en wordt daar langzamerhand wat onrustig van; ‘ Wat bedoeld hij nou? dat koekje gaat maar steeds heen en weer en wat ik ook doe om duidelijk te maken dat ik er geen jota van snap, ik krijg én dat koekje niet én hij blijft maar aan de gang met dat gebrabbel en gezwaai met koekjes voor mijn neus’.

Resultaat is vaak, een ietwat geprikkelde baas en een onrustige hond die dit oefenen niet als iets heel leuks heeft ervaren.

Stel je dan nu eens voor, dat een kind in die schoenen staat van die volwassen persoon. Het kan zijn dat je kind meer geduld heeft dan menig volwassen persoon, maar hij weet nog steeds niet goed hoe de oefening nou uitgevoerd moet worden. Dat valt uiteraard te leren en daar gaan we ook voor. Maar het is dan wel een vereiste, dat je hond al weet wat de bedoeling is bij die woorden die we gaan inzetten als commando’s.
Op die manier, ontstaat er bij de hond geen onrust en kan je kind relaxt leren wat de bedoeling is.

Onze eis is dus ook, dat je hond minimaal een puppycursus gedaan heeft bij ons of een andere hondenschool en de basiscommando’s goed beheerst. Op die manier kunnen we super gave en ontspannen lessen verzorgen die de kids een heerlijke uitdaging biedt.
De cursus is geschikt voor kinderen vanaf acht jaar. De ouders mogen op afstand kijken hoe het gaat, maar de kinderen gaan het verder zelf doen met de hond.

Er kunnen maar maximaal vier kinderen meedoen per klas, omdat we echt aandacht en persoonlijke begeleiding willen waarborgen.