Botst mijn hond met mijn hoogsensitieve kind?

Of is het juist andersom??

Wanneer je een hond aanschaft met het idee, je hoogsensitieve kind daar veel plezier, rust, liefde, zelfvertrouwen en nog meer positiviteit te geven en de uitkomst blijkt heel anders te zijn, dan raakt je dit diep.

Je bezorgdheid neemt de overhand en je voelt je schuldig, omdat je ziet dat je hond en je kind elkaar niet begrijpen en dus ook niet van elkaar kunnen genieten. Alles valt in de soep en er heerst complete chaos in huis en je vraagt je af, of je er wel goed aan gedaan hebt, om überhaupt een hond in huis te nemen.

Want is het niet juist de bedoeling dat; je kind meer zelfvertrouwen krijgt? Een maatje, die ervoor zorgt dat je kind zich veiliger en geliefd voelt? Een maatje, waarbij ze zichzelf mogen zijn, zonder verwachtingen die de grote- mensenwereld sowieso al van ze heeft? Dat je kind dus gewoon kind mag zijn, ook al zijn ze gevoeliger dan sommige andere kinderen?
Had je niet voor ogen, dat de komst van de hond, jouw gezin meer structuur zou geven in plaats van onrust?

Wellicht heb je al gezocht naar oplossingen, door bijvoorbeeld te zoeken naar tips op het internet, bij je sociale omgeving of een hondenschool en loop je steeds tegen verschillende adviezen aan en zie je door de bomen het bos niet meer?
Al die goed bedoelde adviezen van mensen om je heen, over hoe je je hond moet aanpakken, over hoe je met je HSP kind moet omgaan, is niet altijd het juiste advies en brengt je alleen maar in verwarring en lost uiteindelijk niets op.

Maar wat moet je nu écht doen, om deze chaos om te zetten naar jouw ideale plaatje wat je voor ogen had. Namelijk; rust!, ruimte voor ontwikkeling voor hond en kind, vrolijkheid, een blij kind en een vriendelijke hond, die met wederzijds begrip en respect van elkaar kunnen genieten.

Wij hebben een super gaaf programma ontwikkelt, gebouwd op onze specialismes, namelijk hondengedragstherapie / hond- kind- relaties plus HSP- coaching.
Zoals je weet, is hoogsensitiviteit een karaktereigenschap die bij je kind hoort. Veelal zijn er meerdere gezinsleden hoogsensitief en dat kan een flinke uitdaging zijn, vooral wanneer je de gezinssituatie uitbreid met een hond. Jullie begrijpen elkaars taal namelijk nog helemaal niet.

Herkenbaar??
Lees dan vooral verder….

Wij bieden je een gratis telefoongesprek aan van een half uur, om hier samen eens over te sparren. Heb je vragen over hoogsensitiviteit bij je kinderen, óf bij jezelf? Of heb je vragen over het gedrag van je hond in relatie tot jou of je kinderen? Niets is ons te gek!
Wellicht kunnen we je al bruikbare tips geven, die per direct kunnen zorgen voor meer rust en plezier in huis.

Ben je op zoek naar tips om de band tussen je kind en hond te versterken, zodat je weer dichterbij je ideale plaatje komt?  Plan dan dit gratis telefoongesprek in, op een moment dat jou uitkomt, via onderstaande knop en vraag naar onze uitgebreide brochures van de beschikbare programma’s.

Ons HSP kind en de hond

Wanneer je al weet dat dit écht iets voor jullie is, dan zijn er twee opties. Er is een HSP basis- programma en een HSP Plus- programma. Via ons aangeboden gratis telefoongesprek, kunnen we samen bepalen welk programma bij jullie situatie past.

Met dit programma gaan we met jou, je kind én je hond aan de slag en werken we met de zogeheten ‘gezinsdriehoek’. Een ieder heeft namelijk zijn eigen rol!

Via meerdere modules, krijgen jullie handvatten, kennis, plezier en veiligheid terug in jullie gezin.
Het is een intensief programma voor het hele gezin. De illusie om alleen de hond te trainen (de schuld van de onrust te geven) gaat hier niet op.

Samen gaan we op onderzoek uit, naar wie wat mag bijleren en waar er steun nodig is. Want jij als ouder hebt misschien behoefte aan meer rust in huis, jouw kind wil gewoon een leuke hond waar hij mee kan optrekken en je hond wil ook graag begrepen worden. Een ieder spreekt eigenlijk zijn eigen taal, want zelfs tussen jouw belevingswereld, die van je kind én de belevingswereld van je hond, zitten hele grote verschillen.

HSP- kinderen hebben vrijheid nodig, maar ook voldoende structuur en duidelijkheid. Hoe beter die balans is in het gezin, hoe evenwichtiger het kind zich zal ontwikkelen. En laat dat nou precies zo gelden voor je hond!

Dit exclusieve, laagdrempelige HSP- kind en hond- programma, wordt je aangeboden in een zeer prikkelarme omgeving voor hond én kind. Via persoonlijke coaching, met een HSP- coach en een hond- kind professional, gaan we werken naar jullie individuele persoonlijke einddoel. Met als resultaat een veilig en gelukkig thuis.

Wil je meer weten over ons, de verschillende programma’s of heb je een ander vraag?

Plan via onderstaande knop je gesprek in!  

Bonus bij deelname aan een van de programma’s: Access Bars behandeling!

We leven met zijn allen in een wereld vol met prikkels, verwachtingen, verplichtingen en uitdagingen. Die brengen vermoeidheid, spanning, een vol hoofd en een hoop ballast met zich mee. Een hele fijne methode om weer ruimte te krijgen en te behouden, is Access Bars. Deze behandeling is vooral voor HSP kinderen erg aan te raden, maar ook volwassenen met of zonder HSP hebben hier veel baat bij.

Wat is Access Bars?

Wist jij dat er 32 punten op je hoofd zijn die, als ze zachtjes worden aangeraakt, moeiteloos en gemakkelijk alles loslaten wat jou belemmert om te ontvangen? Deze punten bevatten alle ideeën, gedachten, overtuigingen, emoties en overwegingen die je leven hebt opgeslagen. De BARS (Engelse woord voor tralies) zijn energie banen op je hoofd. De 32 punten op je hoofd zullen zacht worden aangeraakt, waardoor de banen tussen de punten gaan stromen en de elektrische lading (vastzittende energie) kan worden losgelaten. Daardoor kan de spanning van gedachten, overtuigingen, emoties, oordelen en standpunten worden opgeruimd.

Zie de bars als de harde schijf van je computer. Alles wat je in jaren hebt opgeslagen, maar wat je niet meer dient of wat je niet meer nodig hebt, wordt verwijderd en zal niet elke keer automatisch verschijnen. De verschillende Bars zijn verbonden met diverse gebieden in je leven. Een aantal van deze gebieden zijn; geld, controle, creativiteit, hoop en dromen.

In het ergste geval zal je je voelen alsof je een heerlijke massage hebt gehad, in het beste geval kan je hele leven met totaal gemak veranderen naar iets waarvan je wist dat het er was.

Is er bewijs dat het werkt?

Neuroloog en Neuro wetenschapper Dr. Jeffrey L. Fannin is werkzaam op het gebied van de neurowetenschappen en analyseert al 15 jaar de werking van de hersenen en kennis. Hij besloot om een geïmproviseerde analyse te doen van wat er bij een persoon gebeurt in de hersenen na een enkele Access Bars sessie. Deze resultaten heeft hij in 2015 op de Secret Knock-conferentie in San Diego laten zien.

Hieronder is het filmpje te zien.

Wie zijn jullie coaches?

Over Dani

Mijn naam is Dani Torlentino en ik ben de eigenaresse van By Dani, praktijk voor Reiki en Access Bars.

Als hoogsensitief persoon, is rust in mijn hoofd en lichaam voor mij echt een must. Even terug naar jezelf, ontspannen en opladen. Ik heb om mij heen gezien dat rust in de chaos voor veel mensen belangrijk is. Mede om ook een helder beeld te behouden van waar sta je in het leven, waar wil je heen, waar loop je tegenaan? In deze drukke wereld is het naar mijn idee zeer belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik in 2006 ben begonnen met het volgen van opleidingen. Inmiddels ben ik Reiki Master en heb ik mijn 1e graad in Seichem. Tevens ben ik gecertificeerd behandelaar van Access Bars en HSP- coach. Ik wil me blijven ontwikkelen en zal altijd blijven leren. Ik werk intuïtief en krijg vaak een helder beeld van degene die behandeld wordt, door goed in te voelen op de persoon en situatie. Ik heb zelf zoveel baat gehad bij de Reiki en Access Bars behandelingen, dat ik deze kennis graag wil delen. Mijn doel is om mensen te helpen. Om rust te geven en verlichting, om lichamelijke klachten te verhelpen en natuurlijk om ontspanning in het lijf en de geest te geven. Ik wil je graag helpen met mijn jarenlange ervaring, om je weer volledig in je kracht te kunnen laten staan. Om je uitgerust, ontspannen en krachtig op je pad te zetten. Mijn aanpak is liefdevol, persoonlijk en professioneel. 

Over Elisa

Mijn naam is Elisa Torlentino en ik ben de eigenaresse van HondenCollege.

Ik ben afgestudeerd Kynologisch instructeur, BAT instructrice (specialisme in angst, agressie, onzekerheid en hyperactiviteit bij honden) en allround honden- professional met een extra expertise in hond – kind relaties. Daarnaast ben ik tevens Begeleider Angst voor honden. Ik ondersteun diverse gezinnen waarbij het contact tussen de hond en eigen, of onbekende kinderen, niet altijd vanzelf gaat. Ook begeleid ik aanstaande ouders met de voorbereiding van de hond op de komst van een baby.

Ik geef diverse lezingen, verzorg workshops voor kinderen, sta wekelijks voor de klas bij alle cursussen en kom bij de mensen thuis voor gedragsbegeleiding. Denk hierbij aan privé lessen aan huis, BAT cursussen aan huis, of begeleidingstrajecten in gezinnen met kinderen waarbij de hond – kind relatie verstoord is.

Wanneer je les van mij krijgt, kun je er vanuit gaan, dat je rugzak met hondenkennis enorm gevuld wordt en je steeds meer in staat zal zijn om je hond te kunnen lezen en de hondencommunicatie gaat begrijpen. Een flinke dosis zelfreflectie wordt er van jou verwacht en ik zal je daar goed in begeleiden. Dit kan soms ervoor zorgen dat je een keer goed moet slikken, een traan moet wegpinken of heel hard moet lachen, om de dingen die jij zelf doet, die gedrag veroorzaken bij je hond. Wanneer je denkt naar mijn HondenCollege te gaan om de hond wat te leren, dan ben je aan het goede adres, maar vergeet niet, dat jij zelf hier de grootste lessen gaat krijgen en dat echt inzet van jou vergt. Samenwerking opzetten tussen jou en je hond, betekent dus dat jij zelf ook flink aan de bak moet.

Zoals je hebt gelezen, hebben wij samen een flinke dosis kennis en ervaring op zowel HSP gebied, als in hond- kind relaties. Wij staan te popelen om deze kennis over te dragen!

Ben je geïnteresseerd, heb je vragen en wil je kennis maken met ons, om te zien wat wij voor jou of jouw gezin kunnen betekenen? 

Plan dan een vrijblijvend gratis telefoongesprek in van een half uur!