Pubercursus

Ohjee, je maatje zit erin… de Puberteit….

Je lieve kleine pup, wordt een eigenwijze jonge hond, die echt zo nu en dan bananen in de oren heeft zitten.
Al je moeite die je tijdens de puppycursus gedaan hebt, lijkt de ene dag echt fantastisch tot uiting te komen en de andere dag lijkt het wel alsof je Chinees praat en je hond nog nooit gehoord heeft van datgene je aan hem vroeg. Heel fijn deze tijd…. not…

Om je toch wat moed te geven, nodigen we je van harte uit om mee te doen aan de Pubercursus. Hier zijn allemaal gelijkgestemden, dus je kan elkaar iedere week vertellen wat je hond nu weer heeft bedacht waar je een enorm ‘ o dear’ gezicht van trok. Ook zullen wij je ondersteunen en je vertellen hoe je toch nog wel het een en ander kan leren zo samen, ondanks al die hormonen die door het lijf gaan van je hond. Er zijn namelijk echt nog veel openingen die we mogen gebruiken in deze fase. Het gaat er allemaal om, of je de vraag op de juiste manier aan je hond hebt weten te stellen.
Wanneer je de vraag op de juiste manier leert stellen, krijg je (soms iets later dan gehoopt :)) toch het juiste antwoord.
De pubercursus duurt net als alle andere cursussen negen weken, waarbij je op een vaste dag in de week les hebt. We geven les op maandagavond en zaterdagochtend en je kunt dus zelf kiezen welke dag het best bij je past.
Je krijgt tijdens de cursus acht praktijklessen en op de negende dag wordt je examen afgenomen.

Theorieavond

Eenmaal in de twee maanden, wordt er op een vrijdagavond, een theorieavond georganiseerd waar je je voor kan opgeven. Op deze theorieavond gaan we een verdiepingsslag maken die je nodig hebt in hondencommunicatie. Jouw hond krijgt door het hormonen- circus een andere geur en andere honden kunnen daar op gaan reageren. Ook wordt jouw eigen hond een jonge puber- dame of heer en zal hij of zij zich ook meer als zodanig gaan gedragen.  De dames kunnen ineens ‘ kattig’  gaan doen en de heren moeten ineens zo nu en dan een krachtmeting doen met soortgenootjes waar hij eerder gewoon relaxed mee speelde. Het spel wordt nu steeds ruwer en je hebt dan ook je bedenkingen of het allemaal nog wel zo leuk is.
Het is dus echt zaak, dat jij heel erg goed bewust bent van hetgeen je hond aankan en of hij op die betreffende dag, op die betreffende plek, wel zo’n goed speelmaatje getroffen heeft, of dat je wellicht beter een andere keer een playdate afspreekt. Jouw hond heeft jouw begeleiding hierin nodig en wij bieden je de kans om echt expert te worden over hem of haar, door onze kennis en expertise in hondengedrag met je te delen. Geef je daar dus voor op, als je echt wil investeren in je kennis in hondentaal. De kosten voor deze avond zijn € 12,50 voor één persoon, of € 20,- voor twee personen en het duurt 2 – 2,5 uur.

Cadeautje voor jullie harde werk

Het grootste cadeau wat je kan krijgen is wederzijds begrip en respect van je hond, met een vleugje humor tussen alle gekkigheid in die de puberteit met zich meebrengt.
Om dit toch tastbaar te maken, (want dat kan toch ook wel erg leuk zijn om te showen hoe goed je het samen doet:)) sluit je de cursus af met een praktijkexamen. Je krijgt bij goed resultaat, een leuk pubercertificaat en natuurlijk krijgt je puber ook een smakelijk cadeautje mee voor zijn of haar harde werk!

Winterstop
Er komen een hoop nieuwe ontwikkelingen aan bij HondenCollege en vele leuke nieuwe cursussen. Uiteraard is er tijd nodig om alles tot stand te brengen en daarom zullen wij in de koude wintermaanden de groepslessen opschorten tot April volgend jaar.
De cursussen die nu nog gepland staan, draaien gewoon door. Dus wanneer je nog mee wil doen, meld je dan snel aan!

De privélessen, Gedragstherapie, BAT- lessen en Hond- Kind lessen / workshops, zullen wel doorgaan.

Je kunt je daar altijd voor aanmelden via de mail.