Disciplinecursus

Aansluitend op de Pubercursus kun je deelnemen aan de vervolgcursus, door ons ook wel de Disciplinecursus genoemd.
Deze cursus is voor de hond die in de laatste fase van de puberteit zit en al volwassen lijkt. Lijkt zeg ik dus ook, want hij ziet er qua lichaam volwassen uit, maar in het koppie is hij dat nog lang niet.
Daar komt het; er is nog steeds begeleiding nodig van jou.

Discipline voor je hond of ????

Veel mensen schrijven zich voor deze cusus in, onder het mom van; ‘ de hond kan wel wat Discipline gebruiken’…. Sja…. dan ben je hier echt aan het verkeerde adres…
Deze Disciplinecursus, heeft meer te maken met Discipline opbrengen als eigenaar dan als hond. Jij bent namelijk hier de begeleider, de coach, het baasje, de honden- mama of papa, of hoe je jezelf ook wil noemen.
Dat betekent dus ook, dat de verantwoordelijkheid van het positief begeleiden van je hond, toch echt bij jou ligt!
Jij zal je moeten blijven inspannen om je hond te begeleiden in gedrag, in het opgroeien en in zijn hele ik. Daar is hij echt afhankelijk van en wij willen jou daar graag bij helpen door je handvatten te geven waar jij weer mee verder kan.

Onze ervaring en expertise delen we graag met mensen die open staan voor communicatie en de hond de ruimte willen geven om te vertellen wat hij wel of niet kan en durft, waar zijn grenzen liggen en wat je dus van hem kan verlangen.
Al heb je al jaren honden in je leven, iedere hond probeert je op een andere manier weer wat bij te leren. Iedere hond is een eigen individu en heeft recht op zijn eigen plek. Wanneer jij dit respecteert en daadwerkelijk daarvoor open durft te staan, zal je merken dat jouw band met je hond ijzersterk wordt, zonder dat je daarvoor nou echt iets anders hoeft te doen, dan er gewoon te zijn. Dat klinkt zweveriger dan het is; wees gewoon wie je bent en respecteer dat je hond dat ook graag zou willen.

Tijdens deze cursus leer je echt samenwerken met je hond. Wederzijds vertrouwen wordt opgebouwd en oefeningen worden je aangeboden die bij jullie passen. Het is een enorm leuke ontdekkingsreis en we dagen je uit om deze aan te gaan met ons.
De Disciplinecursus duurt net als alle andere cursussen negen weken, waarbij je op een vaste dag in de week les hebt. We geven les op maandagavond en zaterdagochtend en je kunt dus zelf kiezen welke dag het best bij je past.
Je krijgt tijdens de cursus acht praktijklessen en op de negende dag wordt je examen afgenomen.

Cadeautje voor jullie harde werk

Uiteraard is het grootste cadeau, het feit dat jij steeds beter naar je hond hebt leren luisteren. Hoe knap is het eigenlijk van je hond dat hij jou die tijd geeft om dit allemaal te leren!
De negen wekelijkse Disciplinecursus bestaat uit acht lessen van een uur en wordt afgesloten met een praktijkexamen op de negende dag. Bij het behalen van het examen krijg je een mooi certificaat uitgereikt en je hond (die nou eenmaal het meest geduld heeft gehad) krijgt daarvoor uiteraard weer een leuk presentje!

Inschrijven

Heb je zin om mee te doen? Dan kan je hieronder een ‘ticket’ kopen en ben je meteen verzekerd van een plekje. Je krijgt direct een mail met meer informatie toegestuurd wanneer je betaling gelukt is.

Winterstop

Er komen een hoop nieuwe ontwikkelingen aan bij HondenCollege en vele leuke nieuwe cursussen. Uiteraard is er tijd nodig om alles tot stand te brengen en daarom zullen wij in de koude wintermaanden de groepslessen opschorten tot April volgend jaar.
De cursussen die nu nog gepland staan, draaien gewoon door. Dus wanneer je nog mee wil doen, meld je dan snel aan!

De privélessen, Gedragstherapie, BAT- lessen en Hond- Kind lessen / workshops, zullen wel doorgaan.

Je kunt je daar altijd voor aanmelden via de mail.