Puppycursus

De Wereld aan je Pootjes

HondenCollege geeft geen Puppycursussen meer in groepsverband, omdat mijn visie veranderd is hierbij. De afgelopen jaren hoorde ik steeds vaker van mijn cursisten, dat de honden op het veld prima mee konden komen met de lesstof. Maar dat dat de moeilijkheid vaak zat in de eigen omgeving. Ik heb heb daarom de keuze gemaakt, om alleen nog maar privépakketten aan te bieden, met de optie om ook twee keer aan huis te komen. De twee lessen aan huis, mogen dan ook ingedeeld worden door de cursist zelf. Hetgeen je moeite mee hebt in de opvoeding, daar gaan we mee aan de slag!

Ik noem deze cursus; ‘De Wereld aan je Pootjes’. Het is namelijk ook gewoon zo, dat je pup in een enorm grote, nieuwe wereld terecht komt, wanneer hij bij zijn mama en broers en zussen vertrekt. De grote mensenwereld ligt aan zijn pootjes en het is aan jou, zijn nieuwe baasje, om hem daarin goed te begeleiden. Want alles is nieuw en een hoop kan spannend zijn. Door die spanning, kan je pup soms gedrag laten zien die jij niet kunt plaatsen, of waar je liever ander gedrag voor in de plaats zou willen zien. Samen gaan we kijken, of jouw perceptie van het gedrag klopt en wat je er dus mee kunt doen. Je kunt dan nog wel eens voor verassingen komen te staan, wanneer ik de vertaalslag voor je maak en je vertel wat er werkelijk gebeurd.

Het ultieme doel van al mijn cursussen is altijd, dat ik wil dat jij écht contact maakt met je hond en ook echt expert wordt over de gedragingen die bij jouw hond horen. Op die manier, kun je je hond pas een goede begeleiding geven in het opgroeien naar volwassenheid.

Deze cursus is geschikt voor pups vanaf negen weken (de negen weken enting moet de pup gehad hebben), of voor honden die nog nooit eerder met een cursus hebben meegedaan. Het ligt niet zozeer aan de leeftijd, maar eerder aan hetgeen we de pup/hond nog moeten leren en in welk tempo dit mogelijk is. De essentie ligt namelijk op het leren elkaar te begrijpen en dit vooral met een enorme dosis plezier.  Wanneer je de lat te hoog zou leggen voor je hond en jezelf, dan is de lol er snel vanaf.

Twee opties

Omdat er zoveel verschillende mensen zijn, met zoveel verschillende wensen, is een cursus bij mij altijd maatwerk. Dit wil ik ook doorvoeren naar de praktijklessen en daar dan ook twee keuzes aanbieden.
Je kunt kiezen voor optie 1; waarbij jullie alle vier de lessen naar de locatie van HondenCollege toekomen, of voor optie 2; waarbij jullie twee keer naar mij toekomen en ik twee keer naar jullie. Ik leg ze hieronder even verder uit.

Optie 1: Vier praktijklessen op mijn locatie

Wanneer je voor deze optie gaat, gaan we op mijn locatie samen aan de slag met jou en je pup. We leren hem en jou een heleboel vaardigheden aan en concentreren ons op de communicatievorm die jouw pup gebruikt.
Iedere hond spreekt namelijk zijn eigen dialect en het is aan mij, om jou te leren hoe jouw hond je iets duidelijk probeert te maken. Jij moet namelijk echt expert worden in de taal die jouw pup gebruikt, zodat je hem goed kunt begeleiden in onze drukke mensen wereld.
We gaan dus met een enorme dosis plezier, samen leren elkaars taal te begrijpen en doen dit in een prikkelarme omgeving.
Wanneer de basis erin begint te komen, voeg ik diverse prikkels toe. Maar aan jou dan nog de schone taak, om alles wat je bij mij leert, thuis en in eigen omgeving toe te passen.
Je krijgt diverse huiswerk- opdrachten die je in eigen omgeving moet doen, waarbij ik mee kan kijken, bijvoorbeeld via een filmpje die je moet maken van een oefening. Op die manier kan ik meekijken en je weer voorzien van feedback.

Optie 2: Twee praktijklessen op mijn locatie en twee bij jou thuis (alleen mogelijk bij een maximale afstand van 20 km buiten Babberich)

Wanneer je voor optie 2 gaat, zit het grote verschil hem in het feit dat ik twee keer aan huis kom én jij bij de twee thuislessen, de lesstof zelf mag bepalen. Het kan namelijk zo zijn, dat je echt tegen dingen aanloopt thuis of in eigen omgeving, waar je mijn hulp bij nodig hebt. Wanneer dit zo is, of wanneer je dit voorziet, kies dan voor deze optie en dan werken we samen door de uitdagingen heen die je pup je biedt.

Uniek; De HondenCollege Online Academie

Wat dit pakket nog unieker maakt dan dat hij eigenlijk al is, krijg je toegang tot jouw eigen persoonlijke leeromgeving, in de HondenCollege Online Academie. In deze Academie, staan diverse lessen voor je klaar, waarin leuke opdrachten in verweven staan, plús een kennistoets die je kunt maken, om te zien waar je inmiddels staat met je kennis. Ik neem je nog dieper mee in de wereld van een pup. Je leert wat ze nodig hebben, hoe ze dit uiten, hoe honden überhaupt communiceren en wat jij daarmee kunt doen. Het is een super gave Academie, waarin ik je een heleboel vertel, laat zien, laat horen én waardoor je gegarandeerd heel anders naar je hond leert kijken.

Telefonische coaching

Of je nu voor optie 1 of 2 gaat, er zit altijd een telefonisch coaching gesprek bij. Na de laatste les, plannen we een telefonisch gesprek in van een half uur, waarin we kijken naar wat goed gaat en wat verbetering nodig heeft. Ik voorzie je direct van tips, die je weer op weg helpen.

Wie geeft de lessen?

De lessen worden gegeven door mij, Elisa Torlentino.

Ik ben afgestudeerd Kynologisch instructeur, CBATI (specialisme in angst, agressie, onzekerheid en hyperactiviteit bij honden), Begeleider Angst voor honden en Gedragsdeskundige in hond- kind relaties.
Daarnaast ben ik coach voor mensen die op een diepere laag willen ontdekken wat er nog meer te leren valt over het prachtige dier, de hond.

In dit pakket krijg jij:

  Lessen in de HondenCollege Online Academie

  Vier privélessen op onze locatie

  Een oefeningenboek boordevol waardevolle informatie

  Kennistoets over honden lichaamstaal

  Optie voor twee praktijklessen aan huis

  Telefonische coaching van een half uur

  Een hele mooie glimlach van al het plezier wat je meemaakt

In dit pakket krijgt je pup:

  Les in mensentaal

√  Begrip voor het baasje wanneer deze het even niet goed doet

  Zelfvertrouwen en nuttige life skills aangeleerd

  Les in samenwerking met het baasje

√  Een verschrikkelijk blij, trots en zeer hondenwijs baasje

Evenveel oefeningen aangeleerd als pups in groepslessen

Een super start richting de puberteit

De kosten

De kosten voor het totaalpakket met de vier lessen op locatie HondenCollege, plus 30 minuten telefonische coaching, (optie 1) zijn €247,- inclusief 21% btw.

De kosten voor het totaalpakket met de twee lessen op locatie HondenCollege en twee lessen aan huis, plus 30 minuten telefonische coaching, (optie 2) zijn €327,- inclusief 21% btw, exclusief reiskosten ad. €0,40 per km buiten Babberich (alleen mogelijk bij een maximale afstand van 20 km buiten Babberich).

Doe je mee??

Wanneer je jezelf en je pup nét even dat beetje extra wil geven en mee wil doen met dit pakket, kun je het beste even een mail sturen met jouw naam en de naam, ras en leeftijd van je pup naar: info@hondencollege.nl

Ik neem dan contact met je op om data af te stemmen waarop de lessen gepland kunnen worden. Wil je liever nog even telefonisch contact om het een en ander te vragen, bel me dan op: 06-10042341.