Puppycursus

De Wereld aan je Pootjes

HondenCollege geeft geen Puppycursussen meer in groepsverband, omdat onze visie veranderd is hierbij. De afgelopen jaren hoorde ik steeds vaker van onze cursisten, dat de honden op het veld prima mee konden komen met de lesstof. Maar dat dat de moeilijkheid vaak zat in de eigen omgeving. Ik heb heb daarom de keuze gemaakt, om alleen nog maar privépakketten aan te bieden, waarbij we dus ook twee keer  aan huis komen. De twee lessen aan huis, mogen dan ook ingedeeld worden door de cursist zelf. Hetgeen je moeite mee hebt in de opvoeding, daar gaan we mee aan de slag!

Ik noem deze cursus; ‘De Wereld aan je Pootjes’. Het is namelijk ook gewoon zo, dat je pup in een enorm grote, nieuwe wereld terecht komt, wanneer hij bij zijn mama en broers en zussen vertrekt. De grote mensenwereld ligt aan zijn pootjes en het is aan jou, zijn nieuwe baasje, om hem daarin goed te begeleiden. Want alles is nieuw en een hoop kan spannend zijn. Door die spanning, kan je pup soms gedrag laten zien die jij niet kunt plaatsen, of waar je liever ander gedrag voor in de plaats zou willen zien. Samen gaan we kijken, of jouw perceptie van het gedrag klopt en wat je er dus mee kunt doen. Je kunt dan nog wel eens voor verassingen komen te staan, wanneer ik de vertaalslag voor je maak en je vertel wat er werkelijk gebeurd.

Het ultieme doel van al mijn cursussen is altijd, dat ik wil dat jij écht contact maakt met je hond en ook echt expert wordt over de gedragingen die bij jouw hond horen. Op die manier, kun je je hond pas een goede begeleiding geven in het opgroeien naar volwassenheid.

Deze cursus is geschikt voor pups vanaf negen weken (de negen weken enting moet de pup gehad hebben), of voor honden die nog nooit eerder met een cursus hebben meegedaan. Het ligt niet zozeer aan de leeftijd, maar eerder aan hetgeen we de pup/hond nog moeten leren en in welk tempo dit mogelijk is. De essentie ligt namelijk op het leren elkaar te begrijpen en dit vooral met een enorme dosis plezier.  Wanneer je de lat te hoog zou leggen voor je hond en jezelf, dan is de lol er snel vanaf.

Wat zit er in het pakket?

Het Wereld aan je Pootjes pakket, bevat één theorieles, vier praktijklessen, waarvan twee op onze locatie in Babberich en twee aan huis of op een locatie naar keuze en in overleg, een kennistoets, een oefeningenboek, huiswerkopdrachten en je krijgt na afloop een certificaat plus een puppypakket.

Het Wereld aan je Pootjes pakket, is een totaalpakket, die flinke inzet vraagt van jou als baasje, gedurende twee maanden. Maar die je een enorme dosis kennis gaat geven over hoe honden denken, voelen en kunnen reageren. Een dosis kennis, die iedere hondenbezitter zou moeten hebben, om ervoor te zorgen dat je pup een fantastische start krijgt en jullie band ijzersterk wordt.

Wat gaan jullie doen?

Online theorieles
Voordat je begint met praktijklessen, krijg je toegang tot de online theorieles van een uur, waarin ik je wegwijs maak in de wereld van een pup. Je leert wat ze nodig hebben, hoe ze dit uiten, hoe honden überhaupt communiceren en wat jij daarmee kunt doen. Het is een les waarin ik je een heleboel vertel, laat zien, laat horen én waardoor je gegarandeerd heel anders naar je hond leert kijken.

Praktijklessen 
Bij de eerste twee privélessen, gaan we in een prikkelarme omgeving je pup leren wennen aan onze mensentaal. Daarnaast krijg jij een flinke les in hondentaal en zo leren jullie elkaar dus pas echt begrijpen.
We gaan jou leren, hoe je je pup kunt vragen iets voor je te doen, zonder dat je daar druk of correcties voor hoeft te gebruiken. Dit is namelijk echt onnodig wanneer je gewoonweg elkaars taal begrijpt. We gaan de basisoefeningen die je in de groepslessen ook zou krijgen, allemaal aanleren, omdat je pup in deze wereld echt wel wat vaardigheden kan gebruiken. Na iedere les krijg je huiswerk op en werken we het gehele oefeningenboek door.
Doordat we één op één werken, beklijft het een stuk sneller en zal het tempo dus ook zo hoog liggen, als dat jij en je pup aankunnen.

Kennistoets
Na de twee privélessen bij ons op de locatie in Babberich, krijg je een kennistoets online aangeboden. Het is een mooi meetpunt, om te bezien wat je daadwerkelijk geleerd hebt van de online theorieles én van alle uitleg die je tijdens de eerste lessen gehad hebt. Je kunt direct je eigen antwoorden inzien en zien waarom je iets goed of fout beantwoord hebt. Je kunt de toets nadien doorsturen naar mij, om er samen nog eens doorheen te lopen. Wanneer je de resultaten liever voor jezelf houdt, dan mag dit ook. Wel is het dan zeer aan te raden om de theorieles nogmaals te bekijken, wanneer je score een 7 of lager is.

Praktijklessen aan huis
Bij de twee lessen aan huis, gaan we in de eigen omgeving verder werken aan jullie band en het geleerde in de praktijk brengen, met omgevingsprikkels waar jij en je pup iedere dag mee te maken krijgen. Je pup komt rond deze lessen, in de eerste puberteit en daar beginnen de moeilijkheden vaak. Het is dan enorm belangrijk om de communicatie verder uit te bouwen, zodat jij je pup kunt begeleiden in omgang met andere honden, mensen, auto’s, fietsers enzovoort.
We gaan per les bekijken waar de meeste behoefte ligt en daar gaan we mee aan de slag.
Dit kan dus ook betekenen dat je wil werken aan moeilijkheden in huis, zoals benchtraining, vachtverzorging, blaffen naar bezoek enzovoort. Per les zullen we één onderwerp uitkiezen die de meeste begeleiding vraagt en ermee aan de slag gaan. Wanneer er meer begeleiding nodig is, dan zal ik je er een passend aanbod voor doen.

Telefonische coaching
Tussen de lessen door, plannen we een telefonische coaching in van een half uur, waarin we kijken naar wat goed gaat en wat verbetering nodig heeft. Ik voorzie je direct van tips, die je weer op weg helpen naar de volgende lessen.

Wie geeft de lessen?
De lessen worden gegeven door de eigenaresse van HondenCollege, Elisa Torlentino.

Elisa is Kynologisch instructeur, CBATI (specialisme in angst, agressie, onzekerheid en hyperactiviteit), Begeleider Angst voor honden en gedragsdeskundige in hond- kind relaties.

In dit pakket krijg jij:

  Theorieles in lichaamstaal

  Twee privélessen op onze locatie

  Een oefeningenboek boordevol waardevolle informatie

  Kennistoets over honden lichaamstaal

  Twee praktijklessen aan huis

  Telefonische coaching van een half uur

  Certificaat van deelname

In dit pakket krijgt je pup:

  Les in mensentaal

  Meer begrip voor het baasje wanneer deze het even niet goed doet

  Een flinke dosis zelfvertrouwen opgebouwd en nuttige lifeskills aangeleerd

  Les in samenwerking met het baasje

√  Een verschrikkelijk blij, trots en zeer hondenwijs baasje

Net zoveel oefeningen aangeleerd als alle andere pups op school krijgen

Een puppypakket voor al het harde werk

De kosten
De kosten voor dit gehele pakket zijn €225,- exclusief reiskosten ad. €0,30 per km buiten Babberich.

Betaling in twee termijnen is mogelijk, voor een meerprijs van € 50,- voor additionele administratiekosten.

Doe je mee??
Wanneer je jezelf en je pup nét even dat beetje extra wil geven en mee wil doen met dit pakket, kun je het beste even een mail sturen met jouw naam en de naam, ras en leeftijd van je pup naar: info@hondencollege.nl

We nemen dan contact met je op om data af te stemmen waarop de lessen gepland kunnen worden. Wil je liever nog even telefonisch contact om het een en ander te vragen, bel Elisa dan op: 06-10042341.