Categorieën
Nieuws

De hond moet de kids gewoon accepteren

Kinderen zijn kinderen en de hond moet dat gewoon weten en accepteren

Dat klinkt mooi he, een kind die lekker kind kan zijn en de hond die daar geen moeite mee heeft.
Maar gezien het aantal bijtincidenten per jaar (75.000!!) bij kinderen, blijkt dat toch niet zo gemakkelijk te zijn, als we hopen

Als je naar je eigen hond en je kinderen kijkt, dan kan je je niet voorstellen, dat daar ooit iets tussen mis zal gaan.
Ja oké, soms moppert de hond als een van de kinderen te wild doet, of denkt dat hij de Hulk is en de hond weer eens moet proberen op te tillen. Of wanneer je kind vindt, dat je hond best als hobbelpaard kan fungeren. Maar verder dan even mopperen, gaat het nooit…. Toch?

Veelal blijft het ook bij mopperen, maar het feit dat ‘gemopper’ van de hond, niet als een ❗️rode vlag❗️in ons brein werkt, verbaasd mij enorm.
Kennen we eigenlijk wel, de route naar een bijtincident toe?
Of gaan we alleen naar een puppycursus en misschien een vervolgcursus daar achteraan en denken we daarna, dat de hond wel weet tot hoe ver hij kan gaan. En laten we onze eigen investering in het leren herkennen van honden- gedrag achterwege, omdat het ook best aardig ging zo thuis?

Ik vind het essentieel, dat jij als honden- eigenaar en als moeder of vader van één of een stel prachtige kids, weet hoe honden communiceren. Hoe ze ons mensen proberen aan te geven, wanneer ze zich niet meer veilig of gewoon onbehaaglijk voelen. Want vóórdat er gemopperd wordt, zijn er al een he-le-boel seintjes gegeven, die al genegeerd zijn

‘Mopperen(= grommen)’ zit vlak voor de laatste stap naar bijten toe! Dus dat moet jij als baasje en moeder of vader, RETE- serieus nemen !!
Het moet jou aanzetten tot actie en dan actie in de zin van; per direct de situatie goed managen, om de onrust weg te nemen bij je hond en als de sodemieter contact opnemen met iemand die een gedegen opleiding gevolgd heeft, om je hierin te begeleiden.

Bedenk je goed, alle grote problemen, beginnen heel erg klein. Investeer een half uurtje van je tijd en neem contact op met mij om telefonisch te sparren over wat je kan doen in jouw situatie. Het is gratis!!!