Categorieën
Nieuws

Keuzestress

Ken je dat, dat je alle ballen hoog wil houden, heel veel leuks om je heen hebt, maar soms niet weet welke richting je als eerst op moet?

Ik praat tijdens de cursussen vaak over persoonlijke ervaringen, om aan te geven dat zelfs bij een trainer die haar best gedaan heeft om zoveel mogelijk te leren en bij blijft leren, dingen echt niet altijd gemakkelijk gaan. Ik ben immers naast trainer, ook mens, moeder, hondenmoeder, vrouw van, werknemer bij en eigenaresse van. Net als ieder ander, genoeg te doen en iedere dag weer keuzes te maken.

Iedere dag, groeit mijn dochter op tussen onze honden die van origine geen kinderen gewend zijn. En iedere dag, vergt dit van mij goed management, goede begeleiding voor de honden en mijn dochter en iedere dag bestaat dus ook uit keuzes maken, wat mijn dochter en ik vandaag wel met de hondjes kunnen gaan doen en beoefenen en wat niet.

Dit is niet altijd gemakkelijk, want zoals hierboven geschreven, heb ik heel erg veel te doen qua werk voor de baas, werk voor HondenCollege, huishouden en ga zo maar door. Dus, dat betekent keuzes maken… En daar ben ik net als ieder mens, niet altijd goed in en dat geeft wel eens druk, of keuzestress.

Is dat dan een ramp? Nouja, een beetje stress hoort bij het leven. We móeten nu eenmaal dingen en we wíllen nu eenmaal dingen en daartussen moet een balans ontstaan.

Het helpt mij, om eerst op een rij te zetten wat nu echt móet en wat ik wíl op die dag. Vervolgens kijk ik eens goed naar mijn twee honden en probeer ik te ontdekken, met welke poot zij uit de mand zijn gestapt en waar zij die dag behoefte aan hebben. Dan haal ik mijn dochter uit bed en proef ik direct haar stemming en weet ik waar zij zin in heeft.

Wanneer ik alles van een ieder helder heb, ga ik uit mijn truckendoos, een paar leuke spel- ideeën halen, die passend zijn bij mijn dochters behoefte, die tevens aansluiten bij mijn honden en hun stemming en waar ik zelf zin in heb.

Ik reserveer daar ook echt tijd voor iedere ochtend, zodat ik vóórdat ik alle moet- jes aan moet gaan, (werk enzo), ik eerst ervoor gezorgd heb, dat mijn dochter en honden een goede start gemaakt hebben die dag. Dat is voor mij namelijk enorm belangrijk en ik ben me ervan bewust, dat wanneer ik een groei in de band wil zien tussen de honden en mijn kind, ik daar zelf een enorme rol in speel.
Die verantwoordelijkheid ligt bij mij en ik kies daar dan het voor mij meest gunstigste moment op de dag voor.

Wil jij ontdekken wat je hond en je kind nu écht willen en hoe jij daar op in moet spelen? Zodat je daardoor ook veel minder keuzestress zal ervaren, omdat je weet wat je kunt gaan doen? Zodat je meerdere opties kant en klaar hebt en het dus ook niet zoveel extra tijd meer kost ?

Bekijk dan de gratis tips op die ik voor je heb via de link hieronder en ga ermee aan de slag.

Help! Mijn kind en hond apekooien!