Categorieën
Nieuws

Mijn hond en mijn kind

Mijn honden, Bink en Indy zijn twee prachtige Rottweilers en waren altijd mijn ‘kinderen’ in huis. Ik had zelf geen kinderen en in mijn vriendengroep waren ook geen kinderen aanwezig. De honden zijn dus ook niet gesocialiseerd met kinderen en eerlijk gezegd, had ik daar niet over nagedacht. Althans, ik wilde ‘later’ heus kinderen, maar dat zal dan toch wel goed komen? Ja, er zal wat getraind moeten worden, maar dan is het kindje toch ‘eigen’ en dat voelen en ruiken de honden toch ook?

Dat waren zo mijn gedachten en ik had toen zelfs al gestudeerd in hondengedrag en wist daar best wat vanaf, dus maakte ik me ook geen zorgen.

Een jaar of vijf a zes later, werd ik zwanger.
Men roept altijd; “mijn honden merkte dat meteen toen ik een kindje in mijn buik droeg”…..
Nou, de mijne niet hoor!
Wanneer ze bij me op de bank lagen (ja, mijn honden mogen op de bank als ik ze daartoe uitnodig) en er gebeurde iets waardoor ze van de bank af wilden om te kijken bij de deur, dan stampte ze gerust over me heen en als ze mijn buik dan raakten, helaas, pindaboter.

Toen kwam de dag, dat we onze dochter Loïs mee naar huis mochten nemen. Die super belangrijke (en in je hoofd fantastisch mooie) eerste ontmoeting tussen de honden en mijn dochter verliep anders dan gehoopt.
De honden begrepen niet wat we nou meegenomen hadden naar huis en wisten niet goed wat ze ermee moesten doen, of er juist niet mee moesten doen.
Achteraf gezien, niet zo vreemd! Ik had ze totaal niet voorbereid!
En eigenlijk, had ik onszelf ook niet voorbereid in wat precies te doen bij deze ontmoeting… niet zo handig dus….

Ik wist inmiddels veel over honden, maar over kinderen wist ik echt niks. Net nieuwe mama, dus moest alles nog leren.
Dat zette me er ook toe, om er een gedegen opleiding over te volgen, bij dé specialiste op dit vlak; Cindy van Dorst. En gelukkig met succes. Cindy haar bedrijf heet ‘Dierbare Ontmoetingen’ en die bedrijfsnaam klopt op alle vlakken.

Ik heb enorm veel kennis opgedaan en ik mag mezelf dan nu ook hond-kind specialiste noemen. Ik ben goed in staat om mensen te helpen bij de begeleiding vanaf zwangerschap, tot aan gezinssituaties waarin er wellicht al oudere kinderen zijn die samenwonen met een hond.

Soms gaat alles vlekkeloos in het begin en merk je later pas een verandering in de interactie tussen de hond en de kinderen.
Kinderen willen heel graag betrokken zijn bij alles wat de hond doet, maar soms vraag je jezelf toch af of alles wel echt zo leuk is voor de hond.

Mocht jij je nou herkennen in bovenstaand, of wanneer je ergens een hele andere vraag over hebt over de interactie tussen je hond en kinderen, dan nodig ik je bij deze van harte uit om contact met me te zoeken.
Ik maak dan graag een half uur de tijd, om met jou telefonisch te bespreken wat je bezig houdt en je te voorzien van advies. Dit geheel kosteloos.

Plan gerust een gratis gesprek in op een voor jou passende datum en tijdstip via de button op de home- pagina.